Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου. Νοσοκομεία στην εποχή των χρεοκοπημένων Μνημονίων

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κοινοποίησε στους Διευθυντές κλινικών και στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, πρότυπο εφημέρευσης το οποίο υπογράφει μόνος του και επιβάλλει την εφαρμογή του.
Επιχειρεί εναγωνίως να σταθεί αντάξιος του κατοχικού ””υπουργού υγείας””, ο οποίος έχει αναγάγει σε βασικό δόγμα το ””αποφασίζομεν και διατάσσομεν””.
Το πρότυπο εφημέρευσης δεν συνυπογράφεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο ή τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και δεν έχει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εισάγει την εφημερία τομέα χωρίς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση. Βάζει πλαφόν στην εφημεριακή κάλυψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα από ειδικό γιατρό. Περικόπτει ένα ειδικευόμενο της Παθολογικής κλινικής από τα Σαββατοκύριακα ενώ συγχρόνως επιβάλλει στην Παθολογική κλινική και την κάλυψη όλου του Παθολογικού Τομέα.
Καταργεί αυθαίρετα τις αναγκαίες για την ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου επιπρόσθετες εφημερίες.
Καταργεί τον 2ο εφημερεύοντα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν μας λέει ποιός θα διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά και ποιός θα καλύπτει τον απόντα γιατρό κατά τις ώρες της διακομιδής.
Οι γαστρεντερολόγοι και οι νευρολόγοι είναι δύο και τους επιβάλλει κάλυψη 24 ημερών.
Επιβάλλει εφημερία από το σπίτι στον Νεφρολόγο τις Κυριακές, πού ως γνωστό διεθνώς είναι η πιό επικίνδυνη ημέρα μαζί με την Δευτέρα, για τους νεφροπαθείς σε 3σεβδομαδιαίο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης.
Θεωρεί ότι ο ειδικευόμενος και ο αγροτικός γιατρός μπορεί να αντικαθιστά τον ειδικό στην εφημερία, εισάγοντας πρακτικές επικίνδυνες για τον ασθενή.
Καταργεί ουσιαστικά την εφημερία των Μικροβιολόγων, εφόσον τους τοποθετεί σε εφημερία από το σπίτι.
Για την Χειρουργική Κλινική καταργεί τον 2ο εφημερεύοντα και μάλλον θα σκοπεύει να βοηθά ο ίδιος στα χειρουργεία που χρειάζονται 2ο χέρι.
Οι οφθαλμίατροι δε, καλούνται να γνωρίζουν από την αρχή του μήνα, αν έχουν ασθενείς τα ΣΚ για να βάζουν ανάλογες εφημερίες.
Οι εφημερίες υπογράφονται πρώτα, βάση νόμου, από τους Διευθυντές των κλινικών για να διασφαλίζεται η υγεία των ασθενών κατά τις ώρες εφημέρευσης. Το Επιστημονικό Συμβούλιο και η Ιατρική Υπηρεσία γνωμοδοτούν για την ασφάλεια των προγραμμάτων.
Οι διοικητές, παρεμβαίνοντας αυθαίρετα στο πρόγραμμα, λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειας των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού, βάζοντας τους στον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με απώλεια ζωής ασθενούς αλλά και με τον νόμο.
Η Ενωση γιατρών του Νοσοκομείου απαιτεί την έγγραφη τοποθέτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ασφάλεια του προγράμματος εφημέρευσης που επιβάλλει αυθαίρετα ο διοικητής, με σκοπό να την κοινοποιήσει στο λαό του Ρεθύμνου και τον Εισαγγελέα.
Οι άρρωστοι και οι γιατροί έχουν υποστεί πολλά τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση και τους βασιλικότερους των βασιλέων διοικητές Νοσοκομείων.
Αυτή την ώρα που καταρρέουν γίνονται ακραία επικίνδυνοι, επιχειρώντας να συμπαρασύρουν στην ελεύθερη πτώση τους ότι απέμεινε όρθιο στα δημόσια Νοσοκομεία, αδιαφορώντας για το ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες των πράξεων τους.

Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που κατέλαβαν το υπουργείο υγείας, αφού χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν από τα ΜΑΤ, κατά την διαμαρτυρία για το προσχέδιο ειδικοτήτων. Ο υπουργός μας, επέλεξε και πάλι την πίσω πόρτα. Καλό θα ήταν να μην επιστρέψει ξανά. Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε επικίνδυνη για την υγεία και την προοπτική του λαού.
Κατάληψη τώρα σε όλα τα Νοσοκομεία, για να προασπίσουμε ότι απέμεινε όρθιο από την δημόσια υγεία.

02.11.2011
ΈΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *