παπανδρέου. Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου videos

Οι Μέρκελ-Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν ότι εφ’εξής σκοπεύουν να αναλάβουν απ’ευθείας την διακυβέρνηση της χώρας καθώς θεωρούν ότι ο Γ.Παπανδρέου, ούτε καν … διεκπεραιωτική δουλειά δεν μπορεί να κάνει.

Για αυτό το λόγο Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως είναι δικαίωμα των Ελλήνων να κάνουν δημοψήφισμα, αλλά ξεκαθάρισαν πως αυτό το δημοψήφισμα μπορεί να απαντάει μόνο σε ένα ερώτημα: Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, δείχνοντας έτσι πως ακόμα και η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ένα ορατό ενδεχόμενο.

Και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί οικονομικά, δηλαδή δεν θα πάρει την έκτη δόση εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και για το λόγο αυτό δήλωσαν πως πρέπει να γίνει γρήγορα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όπου θα αποταμιευτούν τα χρήματα εάν φυσικά οι Έλληνες πουν ναι στην παραμονή τους στο ευρώ.

Αν δεν ήταν τόσο αξιολύπητη και τραγική η συμπεριφορά και η εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου, θα μπορούσαμε να πούμε “Να κοιτάνε τα του οίκου τους” και “Καλύτερα πεινασμένοι παρά ταπεινωμένοι”, όπως είχε δηλώσει και ο Γ.Καρατζαφέρης, αλλά τώρα τους δικαιολογούμε: Με τέτοια εμφάνιση Έλληνα πρωθυπουργού, τέτοια θα πουν.

Επίσης για το δημοψήφισμα Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως η απόφαση για δημοψήφισμα ήταν μονομερής και κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ενήμερος. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για αυτό το συμβάν και σημείωσε πως από τότε άλλαξε το ψυχολογικό πλαίσιο και πλέον οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

πηγές: http://www.protothema.gr

http://www.defencenet.g

http://www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *