Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φοιτητών και κατάληψη στο Υ.Υ.&Κ.Α

 

 

 

 

Από
Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Αθήνα, 2/11/2011

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-  ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισθείσα συγκέντρωση της Επιτροπής Ειδικευόμενων  και Νέων Γιατρών του  Ι.Σ.Α. στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να απαιτήσει την απόσυρση του Νομοσχεδίου με τίτλο:

«Ιδρυση Επιστημονικών Εταιρειών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ. Την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη Συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ιατρών»

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της ΣΦΙΑ, της ΟΕΝΓΕ της ΕΙΝΑΠ και πλήθος από ειδικευόμενους- Νέους Γιατρούς και φοιτητές Ιατρικής.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας μετά από βίαιη απώθηση των διαδηλωτών από ομάδες των ΜΑΤ και μικροτραυματισμούς γιατρών και για σύντομο χρόνο μετετράπη σε κατάληψη του Υπουργείου Υγείας με αίτημα να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο.

Στο Αμφιθέατρο προσήλθαν οι Γεν.Γραμματείς του Υ.Υ.Κ.Α. κος Κατριβάνος  και Νικ.Πολύζος , ο οποίος δεσμεύτηκε:

§    Ότι ο Υφυπουργός Οικονομίας κος Σαχινίδης θα εκδώσει άμεσα εγκύκλιο με την οποία θα τηρούνται έγκαιρα οι εφημερίες των γιατρών και μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2011.

§    Η αργία στην οποία τέθηκαν οι Καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» θα ανακληθεί μέσα από συνάντηση που προσδιορίστηκε για την Δευτέρα 7/11/2011, στην 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διευθετηθούν διάφορες λεπτομέρειες. Αυτό θα οδηγήσει σε επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Ακολούθως απεχώρησε και μετά επικοινωνία του με τον Υφυπουργό κο Τιμοσίδη μας ενεχείρησε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του με την οποία αναγνωρίζει ότι το ανηρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο δεν αποτελεί Νομοσχέδιο αλλά απλά κείμενο διαβούλευσης. Ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011 και αν χρειαστεί και περισσότερο.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης κ. Μ.Τιμοσίδη παρουσία του Γεν.Γραμματέα του Υ.Υ.Κ.Α.  κου Νικ.Πολύζου, του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κου Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Ε.Ι.Ν.Α.Π. κου ΣτάθηΤσούκαλου, Ο Υφυπουργός δηλώνει ότι

«το αναρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο δεν κατέχει θέση Νομοσχεδίου αλλά κειμένου προς διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε και θα συνεχισθεί με όλα τα αρμόδια όργανα καθ’όλη τη διάρκεια του 2011 (και για όσο χρειασθεί)»

Για το Υ.Υ.Κ.Α.

Ν.ΠΟΛΥΖΟΣ

Θεωρούμε επιτυχή και αποτελεσματική τη σημερινή συγκέντρωση που διήρκησε 6 ώρες.

Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια διάλυσης του συστήματος υγείας στη χώρα μας. Στηρίζουμε τους ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και τους ειδικευόμενους και αν χρειαστεί οι κινητοποιήσεις κα αντιδράσεις θα είναι εντονότερες μέχρι πλήρους δικαίωσης.

Από τον Ι.Σ.Α. εκτός από τον Πρόεδρο κο Γιώργο Πατούλη και το Γεν.Γραμματέα κο Ευστάθιο Τσούκαλο συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Σωτ.Δρίτσας, Γεωργ.Μαρίνος, Παν.Ψυχάρης, Θεοδ.Πιτσόλης, καθώς και οι Επιτροπές Νέων Γιατρών και ειδικευομένων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η πολιτική υγείας δεν μπορεί να υπακούει
σε λογικές και πολιτικές Τρόϊκας.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *