Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. «Συνταγογραφείτε όπως παλιότερα»

«Χωρίς σύμβαση και νομικό πλαίσιο, η νέα συνταγογράφηση», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης «Μέσω e-mail και sms που στάλθηκαν αιφνιδιαστικά (προχθές) τη νύχτα στους γιατρούς, αλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης! Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ κλήθηκαν να συνταγογραφούν (από χθες) ως να είναι συμβεβλημένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση και χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο», είπε χθες ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν παραλάβει τα νέα συνταγολόγια και επανέλαβε ότι ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην τα παραλάβουν. Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να συνταγογραφούν όπως κάνουν μέχρι σήμερα και να μην υπακούσουν στις «πρόχειρες εντολές των δοτών διοικητών» και καλεί τους φαρμακοποιούς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να «απειθαρχήσουν στα sms του ΕΟΠΥΥ και να συνεχίσουν κανονικά να δέχονται τις συνταγές».

Αναλώσιμα

Εν τω μεταξύ με ανοιχτή επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς (ΙΣΠ) ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και των διοικητών του ΙΚΑ και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος, τα εργαστήρια του ΙΚΑ αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχουν μείνει από αναλώσιμα ιατρικά υλικά.
Ντα.Β

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=322732

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *