Προβλήματα στην εφαρμογή του νέου συνταγολογίου

Προχειρότητα στο σχεδιασμό της συνταγογράφησης καταλογίζουν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί της Αθήνας.

Όπως κατήγγειλε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γ. Πατούλη, «από τον ΕΟΠΥΥ στάλθηκαν αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα μηνύματα στα κινητά μας για να μας ενημερώσουν ότι αλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης. Οι ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ κλήθηκαν να συνταγογραφούν ως να είναι συμβεβλημένοι του ΙΚΑ ή του ΕΟΠΥΥ – δηλαδή αναγράφοντας πάνω στις συνταγές “ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΕΟΠΥΥ”- χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε ότι ενώ αρχικά ζητήθηκε οι γιατροί του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να συνταγογραφούν ως ΙΚΑ -ΕΤΑΜ ή ΕΟΠΥΥ , μετά δόθηκε η οδηγία να μην αναγράφουν «ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΕΟΠΥΥ» πάνω στις ηλεκτρονικές συνταγές αλλά μόνο στις χειρόγραφες. Στη συνέχεια εστάλη sms στους φαρμακοποιούς που τους καλούσε να μην εκτελούν χειρόγραφες συνταγές που δεν προέρχονται από τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ και όταν ο ίδιος ο κ. Πατούλης -όπως είπε- επικοινώνησε για το θέμα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Μ. Βουδούρη, πήρε την απάντηση ότι «δεν αποστέλλει εκείνος τα sms αλλά η κα Δρέττα».

Αργά το απόγευμα σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι η έκδοση συνταγών θα πραγματοποιείται πρωτίστως μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και σε περίπτωση κωλύματος/αδυναμίας της εφαρμογής, θα γίνεται έκδοση χειρόγραφων συνταγών από συνταγολόγια ενιαίου τύπου που χορηγήθηκαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ ιατροί πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν συνταγολόγια, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, από τις πλησιέστερες μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι οι ιατροί του ΟΑΕΕ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι ιατροί του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και θα πληρώνονται κατά πράξη και περίπτωση και οι ιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όσοι συμβεβλημένοι ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ αποδέχθηκαν τη συνεργασία με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εξακολουθήσουν να εκδίδουν συνταγές για ασφαλισμένους του, τηρώντας τα όρια στον αριθμό των συνταγών που έχουν ορισθεί.

«Όσον αφορά στην εκτέλεση των συνταγών από 1/11/2011 από τα ιδιωτικά φαρμακεία σας πληροφορούμε έχει ορισθεί ήδη η διαδικασία εκτέλεσης των συνταγών και εξόφλησης αυτών σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=410062&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *