Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ σχετικά με την ημερίδα για τον ΕΟΠΥΥ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΣΑ(1) κλίκ εδώ

Πειραιάς, 1-11-2011 Α.Π. 4863

Προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη

Κε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση για την παρακολούθηση ημερίδας για τον ΕΟΠΥΥ στις 5-11-11.

Όμως διαβάζοντας το πρόγραμμα που αποστείλατε, παρατήρησα ότι η πλειοψηφία των θεμάτων της ημερίδας, καθώς και οι ομιλητές που θα τα αναλύσουν, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ και των συμβούλων της, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εκπεφρασμένες θέσεις τόσο των Ιατρικών Συλλόγων και των τελευταίων Γεν. Συνελεύσεων του ΠΙΣ, όσο και των αγώνων και στόχων του Πανιατρικού Μετώπου, που δυναμικά ξεκίνησε στις αρχές του 2011, στην προσπάθεια που έγινε να προστατευτεί η Υγεία του Έλληνα Πολίτη και η αξιοπρέπεια και το επιστημονικό έργο του Ιατρού.

Γνωρίζετε ότι έχουμε αντιδράσει στις μέχρι τώρα ενέργειες και νομοθετήματα, που έχουν σχέση με την περίθαλψη των πολιτών (ΕΟΠΥΥ, Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας, αμοιβές κ.α.), καθώς η Πολιτεία – αγνοώντας μας σχεδόν τελείως – έχει απορρί ψει τις θέσεις μας και προχωρά ατάκτως μόνη της. Ως εκ τούτου αρνούμαστε να είμαστε αδρανείς ακροατές σε ένα πάνελ ομιλητών και ομιλιών που έχουμε απορρίψει τις μέχρι τώρα αποφάσεις τους.

Νομιμοποίηση εμμέσως θέσεων, απόψεων και μέτρων που προσβάλουν πολίτες και ιατρούς δεν θα παράσχουμε.

Εκείνο που προέχει είναι όλοι να προασπίσουμε το Ιατρικό Σώμα από τον αφανισμό που επέρχεται, να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία και να καταγγείλουμε με οποιοδήποτε τρόπο αυτά που καθημερινά με πράξεις και λόγια μας προσβάλουν και μας απαξιώνουν ως ανθρώπους και ως επιστήμονες, αλλά κυρίως εξαθλιώνουν τις υπηρεσίες υγείας των πολιτών, που τους χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα μιας πολιτικής αναχρονιστικής και παρωχημένης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *