Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 1/11/11

“Ε”: Χρεοκόπησε πολιτικά η κυβέρνηση – Δημοψήφισμα αφού έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού – Όλα τα κόμματα ζητούν πρόωρες εκλογές

“Με μία απέλπιδα όσο και εκβιαστική κίνηση, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε χθες να εξαγγείλει δημοψήφισμα στις αρχές του νέου χρόνου, προκειμένου, όπως είπε, ο λαός να αποφανθεί αν θέλει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί το επόμενο διάστημα. Απέναντι στην κλιμακούμενη λαϊκή δυσφορία για την πολιτική του Μνημονίου, ο πρωθυπουργός απέρριψε ως λύση την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που παραμένει αίτημα του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι καλεί το λαό να αποφασίσει για την τύχη του από πολύ δυσμενέστερη θέση σε σχέση με αυτήν που ήταν τον Μάιο του 2010”.

Η ΑΥΓΗ: “Σύρεται στις κάλπες”.

“Σε πλήρη απομόνωση από τον λαό, ο πρωθυπουργός προσπαθεί με το τέχνασμα του δημοψηφίσματος να θέσει εκβιαστικά διλήμματα και να αποφύγει την άμεση απομάκρυσνή του με εκλογές”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Γαντζωμένος στο θρόνο του πουλάει την Ελλάδα”.

“Εκτός πραγματικότητας ο Γ.Παπανδρέου, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα. Ο κ.Παπανδρέου παίζει στα ζάρια την τύχη της Ελλάδα…. Συνταγματική εκτροπή το δημοψήφισμα, καταγγέλει η ΝΔ “.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Εκλογές η μόνη λύση για να μην οδηγηθούμε σε αιματοκύλισμα”.

“Να αφήσει ο Γιωργάκης τις απατεωνιές με τα δημοψηφίσματα. Αμεση προσφυγή σε εκλογές ζητάει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς από τον Παπούλια, που πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “3 μήνες χάους”.

“Πανικόβλητος ο Γιώργος από την οργή του κόσμου, πήρε πίσω (επί της ουσίας) χθες τη συμφωνία των Βρυξελλών, τρομάζοντας ακόμα και τα πρόθυμα δεκανίκια του (Ντόρα, Καρατζαφέρη) “.

ΕΘΝΟΣ: “Διπλή ζαριά με δημοψήφισμα-ψήφο εμπιστοσύνης”.

“Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Αλλά η επιλογή δεν είναι εκλογές, είναι δημοψήφισμα. Και ο ελληνικός λαός δεν θα κληθεί να αποφασίσει για το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας και για τη σύνθεση της νέας Βουλής, αλλά για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Η μυστική ιστορία του Ολυμπιακού”.

“Η πορεία ενός Θρύλου από τη Φτώχεια στη Δόξα!…Ποιες υπήρξαν οι κοινωνιολογικές αιτίες για την ίδρυση του ΟΣΦΠ”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Τυχοδιωτικός εκβιασμός για να μείνει στην εξουσία”.

“Μετά από δύο χρόνια εγκληματικής πολιτικής και αφού καταδίκασε τη χώρα σε φτώχεια και υποτέλεια ζητά δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση μόνο και μόνο για να αποφύγει τις εκλογές”.

ΕΣΤΙΑ: “Δημοψήφισμα για την σύμβαση”.

“Δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της νέας δανειακής συμβάσεως που συνδέεται με την διαγραφή του 50% του δημόσιου χρέους, ανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ “.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εφεδρεία. Ποιοι εξαιρούνται”.

“Με διαδικασίες εξπρές δείχνει η κυβέρνηση την έξοδο από το Δημόσιο σε 30.000 εργαζόμενους, είτε με την υπαγωγή τους σε καθεστώς εφεδρείας είτε μέσω αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πρωτοβουλία υψηλού ρίσκου”.

“Σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου, που αιφνιδίασε ακόμη και πολλά κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου ανακοίνωσε, χθες ότι προχωρεί στη δεινέργεια δημοψηφίσματος με διακύβευμα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τη χώρα και τον εαυτό του “.

Η ΝΙΚΗ: “Νέες μειώσεις έως 40% στις συντάξεις”.

“Νέες περικοπές για τους συνταξιούχους φέρνει ο Νοέμβρης που θα δούν να μειώνεται και πάλι το ποσό των αποδοχών τους. Έως και 400 ευρώ λιγότερα θα πάρουν ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, ανάλογα με την ηλικία, “ψαλίδι” και στις επικουρικές”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ψάχνει “άλλοθι” μέσω δημοψηφίσματος…”.

“Τους ασκούς του αιόλου άνοιξε χθες με την εκρηκτική ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο οποίος προανήγγειλε αιφνιδιαστικά δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ένταση της ταξικής πάλης. Κάτω η κυβέρνηση εκλογές για ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό σύστημα”.

“Στον πιο ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό και στην ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού προχώρησε χθες η κυβέρνηση, σχετικά με τη συμφωνία διαχείρισης του κρατικού χρέους, εξαγγέλοντας δημοψήφισμα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Πολιτικές εξελίξεις υψηλού κινδύνου”.

“Κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου συνιστά το δημοψήφισμα, την πραγματοποίηση του οποίου ανήγγειλε ο Γ.Παπανδρέου, ως απάντηση στις πολυποίκιλες πιέσεις που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ως διέξοδο στην οργή των πολιτών για τη σκληρή οικνομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση “.

City Press: “Ρωγμές στη συμφωνία”.

“Γ.Παπανδρέου:με δημοψήφισμα η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης. Β.Σόιμπλε: η Ελλάδα θα έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία τα επόμενα χρόνια”.

Metro: “Ωμός εκβιασμός με δημοψήφισμα”.

“Πετάει το μπαλάκι στο λαό για τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκπληξη και αμηχανία στην ΕΕ. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτάκτως στον Κάρολο Παπούλια. Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση “.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:”Δημοψήφισμα υψηλού ρίσκου”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Δημοψήφισμα υψηλού ρίσκου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κρίσιμο Δημοψήφισμα. Αιφνιδιασμός με ρίσκο”.

“Νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή δημιουργεί η διπλή κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή “.

ΚΕΡΔΟΣ: “Πρωτοβουλία υψηλού ρίσκου”.

“Δύο πρωτοβουλίες βόμβες υψηλού ρίσκου ανακοίνωσε χθες αιφνιδίως ο Πρωθυπουργός:Θα περάσει τη δανειακή σύμβαση μέσω δημοψηφίσματος, ενώ προηγουμένως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης”..

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Απόφαση δημοψηφίσματος με υψηλό πολιτικό κίνδυνο”.

“Με μια αιφνιδιαστική κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου για την πορεία και το μέλλον αυτού καθαυτού του τόπου, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει η νέα δανειακή σύμβαση κατ΄εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης -27ης Οκτωβρίου- να εγκριθεί με δημοψήφισμα από το λαό “.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=322592

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *