Γιάννης Μπασκόζος. ΕΟΠΥΥ: πραξικοπημάτων συνέχεια.

Με την 31-10-2001 ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα: καταργεί τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ και αφήνει ακάλυπτους τους ασφαλισμένους τους, αφού δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύμβαση γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Χωρίς να έχει δημιουργήσει καμιά δομή υποδοχής των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ υποχρεώνει τους γιατρούς να δέχονται τους ασφαλισμένους στο ιατρείο τους, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις αμοιβής τους, αφού ούτε σύμβαση υπάρχει με τον ΕΟΠΥΥ ούτε γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η αμοιβή της επίσκεψης και από ποιόν θα καταβάλλεται.
Επιμένοντας στις προβλέψεις του απαράδεκτου κανονισμού ΕΟΠΥΥ που έχει απορρίψει ο ΠΙΣ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αφήνει τους ασφαλισμένους ξεκρέμαστους και τους γιατρούς σε κατάσταση νευρικής κρίσης.
Ο ιατρικός κόσμος ένα δρόμο έχει. Εν όψει της ΓΣ του ΠΙΣ στις 6/11/2011 θα δέχεται τους ασφαλισμένους με αμοιβή και με την απόδειξη θα διεκδικεί ο ασφαλισμένος την απόδοση δαπάνης από το ταμείο του. Για να μην ταλαιπωρείται δε ο κόσμος παραπάνω θα αναγράφουν οι γιατροί με ηλεκτρονική συνταγογράφηση .. Θυμίζω πως ο ΠΙΣ έχει καλέσει τους συναδέλφους να μην παραλάβουν το νέο ενιαίο συνταγολόγιο πριν το θέμα λυθεί συλλογικά με αποφάσεις των αρμόδιων ιατρικών φορέων.
Καλό θα είναι να γίνει ενημερωτική εξόρμηση στον τύπο που θα εξηγεί την κατάσταση που δημιουργείται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και θα καλούνται οι πολίτες να συμπαραταχτούν με τους γιατρούς για να σταματήσει αυτός ο εκβιασμός που τελικά θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
31-10-2011) Χρήση της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από 01/11/2011, στο πλαίσιο έναρξης της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.
Σας ενημερώνουμε ότι από 01/11/2011 για όλους τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ), οι ιατροί θα πρέπει να επιλέγουν ως Ταμείο το «ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» έως ότου πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στην εφαρμογή.
Διευκρινίζεται ότι οι ιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές μόνο όταν δεν είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τα ατομικά συνταγολόγια ασφαλισμένων των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ δεν θα χρησιμοποιούνται από 1ης Νοεμβρίου 2011.
Επίσης, ηλεκτρονικές συνταγές που αναγράφουν ΟΑΕΕ ή ΟΠΑΔ (και έχουν ημερομηνία καταχώρησης από 1/11/2011 και μετά) δεν θα πρέπει να εκτελούνται διότι δεν θα αποζημιώνονται, θα αποζημιώνονται μόνον αυτές που αναγράφουν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ή σύντομα ΕΟΠΥΥ).
Για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ισχύει ότι και σήμερα, οι ιατροί θα επιλέγουν Ταμείο «ΟΓΑ».

One thought to “Γιάννης Μπασκόζος. ΕΟΠΥΥ: πραξικοπημάτων συνέχεια.”

  1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΑΔ,ΙΚΑ,ΟΑΕΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *