Μαϊμού συντάξεις στοίχισαν 8 δις ευρώ στο ΙΚΑ

Σε επτά με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι απώλειες του ΙΚΑ από τις μαϊμού συντάξεις μόνο την τελευταία δεκαετία.

Ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά θα αναζητηθούν και θα διεκδηκηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

“Υπάρχουν δύο γιγάντιες σπατάλες, η μία αφορά τις δαπάνες υγείας, και εξοικονομήσαμε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, και έχουμε και σημαντικές εξοικονομήσεις από τον έλεγχο των δαπανών συντάξεων.

Μέσα στον Νοέμβρη θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες συντάξεων. Εκτιμώ ότι οι απώλειες τα τελευταία 10 χρόνια από τις συντάξεις φτάνουν τα 7 – 8 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμα ότι είναι σε εξέλιξη εγχείρημα περικοπής αναίτιων δαπανών που τις ονόμασε σπατάλες.

Το ΙΚΑ, σύμφωνα με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κάνει εξοικονομήσεις παντού, ενώ προωθείται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ταμείου, όπως πώληση, χρονομίσθωση, ενοικίαση ή συνεκμετάλλευση.

Ανέφερε, τέλος, πως το ΙΚΑ μπορεί να χρειαστεί να ξαναδανειστεί με τη διαδικασία των repos. Αναφορικά με τις συνέπειες του “κούρεματος” του χρέους στο ταμείο, σημείωσε ότι το κούρεμα μπορεί να βοηθήσει κιόλας, καθώς μπορεί να αυξηθεί η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τις τράπεζες.

http://news247.gr/oikonomia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *