Ιατρικός Σύλλογος Λάρισσας. Σχετικά με την πρόσκληση του Ι.Σ.Α για την ημερίδα στις 5/11/11

Λάρισα,31-10-2011
Α.Π.:2501/2011

Προς
Πρόεδρο Ι.Σ.Α.
κ.Γ. Πατούλη

ΚΟΙΝ.:α)ΠΙΣ
β) ΟΕΝΓΕ
γ) ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
δ) Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση σας να παρακολουθήσουμε την ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογός σας σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ στις 5-11-11.
Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι να μην την δεχτούμε, για τους παρακάτω λόγους:
Πρώτα –πρώτα, είναι πέρα και έξω τόσο από τις αποφάσεις της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. (20-8-11), όσο και αυτής του Ι.Σ.Λ. (1-9-11), αλλά και όλων των Ιατρικών  Συλλόγων της Χώρας.
Κατά δεύτερο λόγο, είναι ανεπίκαιρη, γιατί δεν πρόκειται περί ουσιαστικού διαλόγου για την Π.Φ.Υ. και τον ΕΟΠΥΥ, που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά για ένα έντεχνο «πλασάρισμα» με την βοήθεια σας, εκούσια ή ακούσια , των κυβερνητικών προειλημμένων αποφάσεων στο χώρο της Υγείας.
Τρίτον , απέχει κατά πολύ από το πνεύμα, τις δράσεις και τους στόχους του παν-ιατρικού μετώπου.
Τέταρτον, διερωτώμαστε,  ποιας μορφής  «διάλογο», θα μπορούσε να κάνει κάποιος ιατρικός φορέας με τους ομιλητές που έχετε προσκαλέσει και ποια ανταλλαγή απόψεων, όταν οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν αναλάβει εργολαβικά και επ’ αμοιβή το καταστροφικό έργο του κ. Λοβέρδου  και του κ. Κουτρουμάνη στην Υγεία.
Πέμπτον, υπάρχει προφανής σύγχυση μεταξύ των εννοιών Π.Φ.Υ. και ΕΟΠΥΥ, καθ’ όσον στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για την δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος Π.Φ.Υ., ποιοτικότερου και λιγότερου δαπανηρού, αλλά για μια ολοφάνερη υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους των Ταμείων, που από εδώ και στο εξής θα καλούνται να βάζουν όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους σε οποιαδήποτε αναζήτηση δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών, με παράλληλη απαξίωση και εξαθλίωση των γιατρών που θα κληθούν να λειτουργήσουν τον ΕΟΠΥΥ.

Έκτον, θεωρούμε την παρουσία μας στην ημερίδα περιττή, καθ’ όσον δεν έχουν κανένα νόημα οι τοποθετήσεις και παρεμβάσεις μας κατόπιν εορτής, όταν μάλιστα αυτές απευθύνονται προς τους «σφαγείς» του Ασφαλιστικού μας Ταμείου (ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ), που όπως πολύ καλά γνωρίζετε δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα απ’ όλα τα υπόλοιπα Ταμεία, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων.
Έβδομον, ακόμα και η παρουσία μας με την έννοια της διαμαρτυρίας, για να τα «ακούσουν οι αρμόδιοι»,πιστεύουμε πως θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα μεταφραστεί σαν έμμεση μαζική αποδοχή αυτού του εκτρώματος, που τον ονομάζουν ΕΟΠΥΥ.
Τέλος πιστεύουμε, πως τέτοιου είδους ημερίδες απ’ όπου απουσιάζουν σημαντικοί ιατρικοί φορείς και ενώσεις, εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ενότητα του ιατρικού σώματος.

Με εκτίμηση

Κων/νος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος Ι.Σ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *