Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 31-10-11

“Ε”: “Οι 7 πληγές της επόμενης μέρας” – Ανοιχτά «κούρεμα», μέτρα, χρέος, παρά την συμφωνία “Η αρχική συμφωνία μπορεί να έκλεισε, αλλά οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι για την οικονομία, καθώς δεν έχει κλείσει οριστικώς το ζήτημα του χρέους.Η κυβέρνηση κινείται σε τεντωμένο σκοινί, ενώ πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου το προσεχές τρίμηνο.

1 Ενδεχόμενο νέου πακέτου μέτρων από το 2012

2 Αγνωστο το ύψος των μέτρων για τη διετία 2013-2014

3 Απώλειες για απλούς ιδιώτες – κατόχους ελληνικών ομολόγων

4 Αποκατάσταση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων

5 Παρενέργειες σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους

6 Η υπό διερεύνηση συμμετοχή τραπεζών – ασφαλιστικών

7 Μικρότερο «κούρεμα» λόγω του κινήτρου 15%

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ωρολογιακή βόμβα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ”.

“Σε φορτισμένο και βαρύ κλίμα θα συνεδριάσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τις εξελίξεις που υπάρχουν με το ελληνικό χρέος και με το λεγόμενο «κούρεμα» όπου δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έχει υποκύψει σε καταλυτικές δεσμεύσεις”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ο λαός μίλησε όπως το ’40”.

“Την ημέρα του «όχι», ο κατατρεγμένος από τη χούντα της Τρόικας λαός ξεσηκώθηκε, με πανελλήνιο βρόντο και πάταγο οργής, εναντίον των κυβερνητικών ολετήρων της κοινωνίας, που μετά και την κήρυξη της χώρας – από τους Γερμανούς και τους υποτακτικούς τους Γάλλους – σε πτώχευση εντός ευρώ, ταυτόχρονα με την καταδίκη μας σε μόνιμη κατοχή από το τοκογλυφικό διευθυντήριο της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, αποδέχτηκαν τη μετατροπή της Ελλάδας σε αφρικανικού τύπου αποικία”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Παπούλιας σε τραγικό αδιέξοδο!”.

“Τα ψέματα τέλειωσαν για τον Κάρολο Παπούλια. Μπορεί η ανοχή ή και η στήριξη που προσέφερε μέχρι τώρα στην κυβέρνηση Παπανδρέου να μην του δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα, ύστερα όμως από τα γεγονότα και τις αποδοκιμασίες στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της εθνικής επετείου τα δεδομένα έχουν αλλάξει”.

ΕΘΝΟΣ: “Στην έξοδο 24.000 δημόσιοι υπάλληλοι”.

“Ετοιμες είναι οι εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το καθεστώς εφεδρείας, όπου θα υπαχθούν σε πρώτη φάση 24.000 υπάλληλοι του Δημοσίου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο παπα-Στέφανος Σέρβος για τον Αντίχριστο και το 666”.

“Ο Αντίχριστος έχει ήδη γεννηθεί»! «Θα δείξει τέτοια κακία που δεν είχε ποτέ η ανθρωπότητα”!… «Οι… Εβραίοι που τον έφεραν στην εξουσία θα προσπαθήσουν να τον ανατρέψουν, αλλά δεν θα μπορέσουν»!!! «Η τροφή θα λείψει τελείως, ακόμη και για εκείνους που πήραν τη Σφραγίδα του Αντιχρίστου»! «Ο χρόνος που απόμεινε είναι λίγος»…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εκλογές πριν διαλυθεί η χώρα”.

“Οι Ελληνες δεν βγήκαν στους δρόμους για να κηλιδώσουν το ιστορικό ΟΧΙ, αλλά για να διατρανώσουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Με το Μνημόνιο και την υπερφορολόγηση έχουν καταλυθεί βασικά άρθρα του Συντάγματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες συναγερμού, οι πολίτες σε απόγνωση”.

ΕΣΤΙΑ: “Θριαμβολογούν για την πτώχευση”.

“Αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Η Κυβέρνησις που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση θριαμβολογεί για το επίτευγμά της! Προσπαθεί να πείση τον ελληνικό λαό ότι το «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους δεν συνιστά πτώχευση και ότι, αντίθετα, είναι κάτι καλό για τον τόπο.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Συντάξεις. Πόσο μειώνονται οι κύριες και οι επικουρικές”.

“Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις κύριας και επικουρικής ασφάλισης για χιλιάδες συνταξιούχους φέρνει η νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή και τίθεται από αύριο σε εφαρμογή”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ωρα αποφάσεων στη σκιά των μαύρων παρελάσεων”.

“Πιέζεται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ο Γιώργος Παπανδρέου και όλα δείχνουν ότι είμαστε σε ώρα αποφάσεων: στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούνται από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και παράγοντες του Μαξίμου ήθραν να προστεθούν και τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, τα οποία αμαύρωσαν την επέτειο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Αμυνα των τραπεζών με τρεις κινήσεις”.

“Σε αγώνα δρόμου αποδύονται οι τραπεζίτες ώστε τους επόμενους οκτώ μήνες να βρουν 22 δισ. που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να αποφευχθεί η κρατικοποιήσή τους. Βασική τους επιδίωξη, τα κεφάλαια να προέλθουν από τον EFSF μέσω προνομιούχων μετοχών, ενώ αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα τα αναζητήσουν από την αγορά ή θα ρευστοποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εννέα στις δέκα τράπεζες συμφωνούν με το κούρεμα”.

“Την εκτίμησή του ότι η συμμετοχή των τραπεζών στη νέα στήριξη της Ελλάδας θα φτάσει το 90% εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε μαζική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου”..

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=322263

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *