Γ. Μπασκόζος: Κίνδυνος ολικής καταστροφής του ΤΣΑΥ με το μνημονιακό “κούρεμα”

Το θράσος των μνημονιακών ανδρείκελων δεν έχει όρια. Πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί και τα φερέφωνα τους για τη «σωτήρια» συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και όταν πιέζονται δίνουν ψευδείς διαβεβαιώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί.
Τα ασφαλιστικά ταμεία, με πρώτο το ΕΤΑΑ στο οποίο υπάγεται το ΤΣΑΥ, υποχρεώθηκαν να μετατρέψουν μεγάλο κομμάτι των αποθεματικών τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τώρα εκβιάζονται να αποδεχτούν το «κούρεμα» κατά 50% των ομολόγων χωρίς να προβλέπεται καμία αναπλήρωση των απωλειών τους από την καταστροφική συμφωνία. Η συμφωνία προβλέπει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών που κερδοσκοπώντας «έπαιξαν» με τα ομόλογα ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί αφήνονται στο έλεος της ..κακοτυχίας τους! Αν συνυπολογίσουμε και την απώλεια εισφορών λόγω εισφοροδιαφυγής και αυξημένης ανεργίας των νέων συναδέλφων το μέλλον των συντάξεων μας και του εφάπαξ είναι αβέβαιο.
Το παιχνίδι το ξέρουμε πια. Θα έλθει μια νέα αναλογιστική μελέτη που θα υπολογίσει τα αποθεματικά με βάση τα «κουρεμένα» ομόλογα και θα.. αποδείξει πως το ταμείο δεν μπορεί να δίνει συντάξεις και εφάπαξ στο ύψος που είναι σήμερα! Και δεν θα φταίει κανείς!!
Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα. Οι εκπρόσωποι μας στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ πρέπει να κληθούν άμεσα για ενημέρωση και εξηγήσεις και να ξεκινήσουμε αμέσως πολιτικό, συνδικαλιστικό και δικαστικό αγώνα για τη σωτηρία του ταμείου μας.
ΤΩΡΑ! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

ΥΓ. Δείτε και τα σχετικά δημοσιεύματα με ατράνταχτα στοιχεία από ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλικ εδώ

και ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους (κατά 50%) έχει προκαλέσει προβληματισμό σε μια σειρά από ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδος επιστροφή των καταθέσεών τους. Πρόκειται για τα ταμεία των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών Πρόνοιας και Επικούρησης του ιδιωτικού τομέα και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, που είχαν σχεδόν 10 δισ. ευρώ από τα συνολικά 14 δισ. ευρώ στην ΤτΕ. Μέρος ή ακόμη και το σύνολο των διαθεσίμων τους, μετατράπηκαν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα υποστούν κούρεμα 50%. Η μετατροπή αυτή έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των διοικητικών συμβουλίων τους και τώρα διεκδικούν, με επιστολές τους στην ΤτΕ τα διαθέσιμά τους σε… ρευστό. Η κυβέρνηση πιέζει για να εξασφαλίσει ετεροχρονισμένα (!) αποφάσεις των Ταμείων για να καλυφθεί η ΤτΕ.

Δ.Σ.Κ.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=648311

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *