Κρατικά μαιευτήρια: Προς επίλυση η υπόθεση των τοκετών

Επιστολή προς τη Γενική Γραµµατεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισµών απέστειλε ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζος µετά την αποκάλυψη του «Βήµατος» την περασµένη Κυριακή ότι οι γυναίκες που επιλέγουν τον φυσιολογικό τοκετό πληρώνουν στα κρατικά µαιευτήρια από την 1η Οκτωβρίου το σύνολο των εξόδων νοσηλείας (872 ευρώ η τρίτη θέση).

Συγκεκριµένα,στηνεπιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα: «Από 1.10.2011 ισχύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ4α οικ. 85649/27.7.11 για τα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιηµένα Νοσηλεία) στο ΕΣΥ. Ολες οι νοσηλείες ασφαλισµένων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προκαλούν την άµεση τιµολόγηση και υποβολή, από τη µεριά των νοσοκοµείων του ΕΣΥ προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, για όλα τα ΚΕΝ, µε βάση το πνεύµα και το γράµµα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης» .

Ο κ. Πολύζος ζητεί να κοινοποιηθούν εγγράφως στο υπουργείο Υγείας πιθανές εξαιρέσεις του παρελθόντος (π.χ. τοκετοί), «για να γνωρίζουµε και τον τρόπο αντιµετώπισής τους, όπως και το “τεχνικό” µέρος όλων των υποβολών µε το νέο σύστηµα ΚΕΝ».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=427445

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *