Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 30-10-11

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Και κουρεμένοι και με χειροπέδες”.

“Τι αλλάζει στη ζωή μας από τις 27/10/2011. Χάνονται τα εφάπαξ και κινδυνεύουν οι συντάξεις. Προσφεύγουν κατά της κυβέρνησης τα ταμεία. Σε τεντωμένο σκοινί οι τράπεζες. Κλείνουν εντελώς οι κάνουλες δανεισμού. Φόβοι για νέα λουκέτα και ανεργία”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπάχαλο και η Εθνική μας Γιορτή! “.

“Διέλυσαν τις παρελάσεις ομάδες “Αγανακτισμένων”. Αποδοκίμασαν άγρια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Καρ.Παπούλιας:”Είναι ντροπή… Εγώ πολέμησα από 15 ετών το φασισμό και τον ναζισμό, δεν είμαι προδότης…” Καταδίκασαν τα επεισόδια τα κόματα “.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Φαινόμενα διάλυσης. Τριγμοί σε θεσμούς, οικονομία, κυβέρνηση”.

“Πρωτοφανή γεγονότα εξελίχθηκαν χθες σε όλη τη χώρα στην επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Καρ.Παπούλιας αποδοκιμάστηκε στη Θεσσαλονίκη και η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε για πρώτη φορά “.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Παλαιοί ασφαλισμένοι. Ποιοι πρέπει να βγουν τώρα στη σύνταξη”.

“Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως παλαιούς, πριν το 1993, για το τι να κάνουν, δηλαδή να συνταξιοδοτηθούν ή να παραμείνουν στην εργασία τους”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Το νέο ΟΧΙ”.

“Κατέρρευσαν όλα δεκατέσσερις ώρες μετά το διάγγελμα του Γιώργου για την “επιτυχία” των Βρυξελλών. Προκλητικές δηλώσεις από τον Κ.Παπούλια που… αποχώρησε. Στη Θεσσαλονίκη ο θυμωμένος κόσμος αποθέωσε τα στρατιωτικά τμήματα “.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: ” Δέκα χρόνια θυσίες φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών”.

“Νέο δεκαετές μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και φόρους φέρνει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το κούρεμα του χρέους. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας ενώ οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αναζήτηση κεφαλαίων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Βαρθολομαίε είσαι Δίγλωσσος και Διπρόσωπος”.

“32 ιεράρχες υπογράφουν υπόμνημα για τον ρόλο και την πορεία του. Εμπόδιες με τον τρόπο σου να ματαιωθεί η σύζητηση στην Ιεραρχία για την αναγνώριση των Δυο Οικουμενικών Συνόδων, 8ης και 9ης που συνήλθαν στην Κωνσταντινούπολη γιατί εστρέφοντο κατά του Παπισμού “.

Η ΕΠΟΧΗ: “Παρέλασε η κοινωνία “.

“Σε τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν οι προγραμματισμένες παρελάσεις με αφορμή το ΟΧΙ του 1940. Οχι απάντησαν μαζικά οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες στα μέτρα εξόντωσης του λαού”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Τελευταία ευκαιρία υπό ασφυκτικό έλεγχο”.

“Τρία χρόνια στην καλύτερη περίπτωση “αγόρασε” η Ελλάδα με τη συμφωνία της συνόδου κορυφής στις 27 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια αυτών των ετών έχει μια τελευταία ευκαιρία για να πείσει τις αγορές να ξεχάσουν το σοκ του μεγάλου κουρέματος και να αρχίζουν να τη δανείζουν ξανά”.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: “Ζοφερή 20ετία!”.

“Το κούρεμα 50% του δημοσίου χρέους που είναι στα χέρια τραπεζών-ταμείων μειώνει μόνο κατά 19% στο συνολικό. Πολιτικές λιτότητας σε όλη την ΕΕ για πρωτογενή πλεονάσματα επιβάλλει η Γερμανία. Θριαμβολογεί ο ΓΑΠ και επιχειρεί να μετατρέψει την οικονομική σε ελεγχόμενη πολιτική χρεωκοπία. Νέο Μνημόνιο με τη νέα δανειακή σύμβαση μέχρι τα Χριστούγεννα”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Στεγνώνουν τις τράπεζες χρεοκοπούν την αγορά”.

“Μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο θα ήταν δυνατό να υποχρεωθεί μια χώρα να αποδεχτεί τους όρους που επέβαλαν Γερμανοί, Γάλλοι και η ακολουθία των δορυφόρων τους στην Ευρωζώνη στην Ελλάδα “.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ” Λαϊκή πάλη ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων”.

“Η απόφαση για το “κούρεμα” είναι ένας συμβιβασμός, που δεν πρόκειται να λύσει ούτε το θέμα της κρίσης ούτε το θέμα της ανάπτυξης.Αντίθετα θα έχουμε επιβράδυνση της ανάπτυξης και πάνω απ`όλα μέτρα πρωτόγνωρα σε βάρος όλων των λαών της Ευρωζώνης, όλων των λαών της Ευρώπης και της Ελλάδας”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Στην κόψη του ξυραφιού συντάξεις και μισθοί”.

“Τουλάχιστον μέχρι το 2020 θα παραμείνει η ελληνική οικονομία εγκλωβισμένη σε συνθήκες ασφυξίας, όπως προκύπτει από την αποκρυπτογράφηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και την πρώτη ανάλυση των συνεπειών και των αποτελεσμάτων τους”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: “Το τέλος της τραπεζικής ατιμωρησίας”

“Νέα δεδομένα φέρνει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για απομείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Οι διοικήσεις όλων ανεξαιρέτως των τραπεζών θα βρεθούν πλέον όχι μόνο σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά και ενώπιον των ευθυνών τους για ασύδοτες και πελατειακού χαρακτήρα πρακτικές στις οποίες ήταν πρωταθλητές την περασμένη δεκαετία…”

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Κυβέρνηση Βερολίνου “.

“Στον αέρα το κούρεμα αν αρνηθούν οι ιδιώτες. Ηδη η UBS και οι αμερικανικές τράπεζες είπαν όχι. Μας πάνε σε ρουμανοποίηση”.

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Με απείλησαν, με εξευτέλισαν, με έφαγαν οι λαθρέμποροι καυσίμων”.

“Γιώργος Σούρλας και Αδάμ Ρεγκούζας εξηγούν γιατί εκπαραθυρώθηκε τώρα και ο Διομήδης Σπινέλλης. Το “Π” είχε τολμήσει και οκτώ μήνες πριν, αλλά μυαλό δεν έβαλαν ούτε τα πιράνχας, ούτε οι πολιτικοί προστάτες. Δραματικές αποκαλύψεις για την κομπίνα, που έφαγε τόσα δισ. όσο το διαβόητο χρέος μας, δείχνουν πως φτάσαμε στον γκρεμό”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Μυστικό τελεσίγραφο 6 μηνών “.

“Απειλές του αρχιτραπεζίτη Τσαρλς Νταλάρα:”θα βρείτε μπρόστα σας στις αγορές. Πιέσεις για αλλαγές στο ελληνικό σύνταγμα. Ετοιμάζονται να μας πετάξουν έξω αν αποτύχει και το 50% “.

Real news:” Θα χρειαστείτε και νέο κούρεμα”.

“Ο σύμβουλος του Σόιμπλε μιλά αποκλειστικά στη “R”. H αίσθηση μου είναι ότι το κούρεμα του χρέους κατά 50% δεν είναι αρκετό και δεν είναι ξεκάθαρο πόσες τράπεζες θα συμμετέχουν σε αυτό. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με ένα επίπεδο χρέους στο 120% του ΑΕΠ”.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Οι μυστικές δεσμεύσεις για 10 χρόνια φτώχειας”.

“Το χρέος μειώθηκε σειρά έχουν μισθοί και συντάξεις. Θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για να καλυφθεί η χασούρα των Ταμείων. 300.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσω εφεδρείας έως 2014. Άμεση περικοπή αποδοχών 10-50% σε στρατιωτικούς αστυνομικούς”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πόσο μειώνονται συντάξεις και εφάπαξ”.

“Ο Νοέμβριος φέρνει επιπλέον περικοπές για τους συνταξιούχους, αλλά και για τους μισθωτούς που θα δουν λιγότερα χρήματα στο εκκαθαριστικό τους έως και 25%. -40% θα χάσουν όσοι είναι κάτω από 55 ετών “.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: “Για πρώτη φορά στην ιστορία ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Συγχωνεύσεις τραπεζών υπό τον φόβο της κρατικοποίησης”.

“Ραγδαίες ανακατατάξεις προκαλεί στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών τραπεζών ως αποτελέσμα των αποφάσεων της πρόσφατης συνόδου κορυφής, ενώ αναμένεται και η αξιολόγηση της Black Rock”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ο φάκελος του …κουρείου”.

“Η Ελλάδα επωφελείται από το γενναίο κούρεμα του δημόσιου χρέους κατά 50% ή κατά περίπου 100 δισ.ευρώ του χρέους, ενώ παράλληλα λαμβάνει ένα νέο πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 130 δισ.ευρώ , ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και τα αναγκαία ποσά για ενδεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *