Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 28-10-11

“Ε”: “Ανάπηρα Ταμεία αλώβητοι οι τραπεζίτες” – Τα ψιλά γράμματα του νέου Μνημονίου – Οι συντάξεις στο έλεος της κρατικής επιχορήγησης

“Κούρεμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, ανατροπή του φορολογικού συστήματος και νέο πακέτο μέτρων, με την παραμικρή παρέκλιση από το πρόγραμμα, περιλαμβάνει η χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος κατέστησε απολύτως σαφές ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιχορηγεί ετησίως τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς εγγυήσεις ότι αυτά θα πάρουν πίσω τη χαμένη περιουσία τους που προσδιορίζεται σε 13 από τα 26 δισ. ευρώ που έχουν σήμερα. Αντιθέτως οι τράπεζες θα ενισχυθούν με 20 έως 30 δισ. ευρώ μέσω επανακεφαλαιοποίησης. Η «επιτροπεία» της τρόικας θεωρείται δεδομένη με τον κ. Βενιζέλο να επιμένει ότι «η παρουσία της θα είναι συνεχής και τακτική στην Ελλάδα».

Η ΑΥΓΗ: “Θριαμβολογούν επί των ερειπίων”.

“Σε μακρύ τούνελ λιτότητας έθεσε ευρωζώνη και Ελλάδα η Μέρκελ. Νέο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα, έκρηξη ανεργίας, ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, στέγνωμα και ερήμωση της αγοράς, συνοδεύουν το εθελοντικό κούρεμα κατά 50%”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Παραδίνουν τις τράπεζες στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί”.

‘Καθημερινός έλεγχος κατοχικού τύπου σε όλα τα υπουργεία από ελεγκτές της τρόικας. Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία, έρχεται νέα μείωση συντάξεων. Πανηγυρίζουν που το 2020 το χρέος θα είναι όσο ήταν το 2009.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ηττα που φέρνει συμφορές!”.

“Η Ελλάδα επιστρέφει (υπό καθεστώς κατοχής) στη… λίθινη εποχή. Νέα σκληρά μέτρα, νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων, νέο ασφαλιστικό και νέο “κούρεμα” συντόμως.

ΕΘΝΟΣ: “Τι κρύβει το “ναι” της 27ης Οκτωβρίου”.

“Νέα κατάσταση διαμορφώνει στη χειμαζόμενη οικονομία η συμφωνία των Βρυξελλών. Στην αγορά εδραιώνονται ελπίδες ότι θα τεθούν οι βάσεις για αναζωπύρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα επιτελεία των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων ανασυντάσσονται, με σαφή στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος επώδυνων παρενεργειών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ομάδα Έψιλον, μυστικές υπηρεσίες, και αντίχριστος!!!”

“Η ομάδα έψιλον μια μυθική μυστική οργάνωση και σύμφωνα με τους υποστηρικτές της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες, και πολιτικούς και ανάγεται στο χώρο του μύθου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ναι στη Μέρκελ”.

‘Στη λογική της τελευταίας ευκαιρίας για την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός συνέχισε και χθες την επιχείρηση εξωραϊσμού της απόφασης για κούρεμα του ελληνικού χρέους αν και οι λεπτομέρειές της δεν πρόκειται να γίνουν γνωστές πριν από το τέλος του έτους”.

ΕΣΤΙΑ: “Σήμερα ένθετο 28 Οκτωβρίου 1950”.

Η εφημερίδα παραθέτει δημοσίευμα του 1950 δέκα χρόνια μετά το ιστορικό “ΟΧΙ”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Αυθαίρετα και νέες διευκρινίσεις”.

“Οι ιδιοκτήτες που δεν είχαν δηλώσει την αυθαίρετη κατασκευή τους στο Ε9 δεν θα έχουν συνέπειες αν τα δηλώσουν τώρα κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου. Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ανάσα με σκληρές δεσμεύσεις”.

“Μια μακρά περίοδος αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής και αποφασιστικής υλοποίησης τολμηρών διαρθρωτικών αλλαγών, υπό την αυστηρή επιτήρηση της τρόικας, είναι το αντίτιμο που θα καταβάλλει η Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα βοήθειας από ευρωζώνη και ΔΝΤ, το οποίο συνοδεύεται από κούρεμα που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες επενδυτές”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πως να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας δανείου”.

“Σε εφιάλτη εξελίσσεται για χιλιάδες νοικοκυριά η καταβολή της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού δανείου στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η μόνη λύση είναι η επιμήκυνση του χρέους”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Από… Επιτυχία σε… επιτυχία η κυβέρνηση!”

“Το “κούρεμα” κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες μειώνει το συνολικό χρέος κατά 100 δισ.ευρώ σε ένα σύνολο 350 δισ.ευρώ, καθώς στο “κούρεμα” δεν συμπεριλαμβάνονται τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και τα δάνεια που έχουν δοθεί από τα κράτη της ευρωζώνης στο ΔΝΤ”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μονόδρομος η αντεπίθεση στη σφαγή του λαού από το “κούρεμα” του χρέους”.

“Στις δύο συνόδους Κορυφής της ΕΕ Κυριακή και Τετάρτη, αποφασίστηκαν η αναθεώρηση του συμφώνου του ευρώ, η πτώχευση της Ελλάδος, και η καπιταλιστική Ελλάδα να είναι ενσωματωμένη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Η ζωή μας μετά το “κούρεμα” “.

“Λιτότητα διαρκείας σε μισθούς και συντάξεις φέρνει το κούρεμα 50% του χρέους, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, έπειτα από ολονύκτια διαπραγμάτευση. Οι τραπεζικές καταθέσεις θα είναι πλήρως διασφαλισμένες, όπως και οι συντάξεις, τα δάνεια θα είναι λίγα, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα με τους ομολογιούχους ιδιώτες”.

Το Καρφί:”Δικαίωμα στην ελπίδα”.

“Με εκστρατεία ενημέρωσης του πολιτικού κόσμου, της κοινής γνώμης και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σχεδιάζει να δώσει συνέχεια στο κούρεμα του χρέους ο Γιώργος Παπανδρέου.”Ο λαός θέλει αλλαγές και όχι εκλογές” τόνισε ο πρωθυπουργός λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς και το υπουργικό συμβούλιο”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:”Η τελευταία ευκαιρία…”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ:”Το εθνικό στοίχημα και οι “νάρκες” της συμφωνίας”.

“Ποιοι διαχειριστές θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη; Ποιοι τραπεζίτες θα εξυγιάνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Ομολογία ανικανότητας των κυβερνώντων, η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ που επεβλήθη στη χώρα. Επιτακτική ανάγκη για άμεση προσφυγή σε εκλογές”.

ΕΞΠΡΕΣ: “Βιώσιμο χρέος με ετήσιο όφελος 5 δισ. από τόκους”.

“Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας καθίσταται βιώσιμο και θα υποχωρήσει στο 120 του ΑΕΠ το 2020 υποστήριξε χθες το Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι θα υπάρχει ετήσιο όφελος 4,5-5 δισ.ετησίως από την εξοικονόμηση των τόκων”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Η τελευταία ευκαιρία. Στοίχημα για τη χώρα οι μεγάλες αλλαγές για παραμονή στο ευρώ”.

“Ετήσιο όφελος 4,5 δισ. από τόκους μετά το haircut. Χρηματοδότηση της χώρας με 130 δισ.εως το 2014. Με κρατική επιχορήγηση θωρακίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Ασφαλείς οι καταθέσεις μετά την απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ετσι θα γίνει το κούρεμα”.

“Με το νέο πακέτο βοήθειας, συνολικού ύψους 130 δισ.ευρώ, σε συνδυασμό με το κούρεμα κατά 50% χρέους ύψους 206 δισ.ευρώ που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, επέστρεψε η ελληνική αντιπροσωπεία από τις δραματικές διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ανάσα το “κούρεμα” χρέους αναμονή για νέο μνημόνιο”.

“Μεγάλη ανάσα στη διαχείριση του ελληνικού χρέους επιφέρει η απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Ωστόσο, το κούρεμα από μόνο του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, ενώ πολλά θα κριθούν από το περιεχόμενο του νέου μνημονίου”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ:”Θηλιά χρέους με βαριές υποθήκες”.

“Μη διαχειρίσιμο παραμένει το δημόσιο χρέος παρά το κούρεμα 50%. Υπό σκληρή επιτροπεία η χώρα, έρχεται νέο μνημόνιο. Κερδίζει πολιτικό χρόνο ο Γ.Παπανδρέου και ετοιμάζεται να ρισκάρει με δημοψήφισμα. Στον αέρα τα ταμεία χάνουν 11,5 δισ.ευρώ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=321787

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *