ΟΗΕ: Ανασφάλιστοι οι 2/3 ανθρώπους παγκοσμίως .

Απογοητευτικά στοιχεία προκύπτουν από έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη και σύμφωνα με την οποία, τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 5,1 δισεκατομμύρια, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, τη στιγμή που μόλις το 15% των ανέργων παγκοσμίως λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Την έκθεσης συνέταξε μια επιτροπή την οποία διευθύνει η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ.

Η επιτροπή πρόκειται να απευθύνει έκκληση στους ηγέτες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη σύνοδο της G20 στις Κάνες την 3η και 4η Νοεμβρίου να επεκτείνουν την κοινωνική ασφάλιση σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «Κοινωνική πρόνοια για μια ισόμετρη και συμμετοχική παγκοσμιοποίηση», υποστηρίζει ότι η διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης θα ήταν επωφελής για την οικονομική ανάπτυξη και τον κατευνασμό των κοινωνικών εντάσεων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ είναι ανάμεσα στους ηγέτες στους οποίους γίνεται θετική αναφορά στην έκθεση, για τις πρωτοβουλίες τους όσον αφορά το ζήτημα, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας του ΟΗΕ.
Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=407040&cid=5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *