Πέθανε, αφού την εξανάγκασαν σε έκτρωση

Ο κινεζικός νόμος που προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό γεννήσεων στέρησε τη ζωή μίας νέας γυναίκας. Μητέρα δύο παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή στο χειρουργικό τραπέζι, αφού εξαναγκάστηκε σε καθυστερημένη άμβλωση.

Η Ma Jihong πίστευε ότι θα τα κατάφερνε να γεννήσει το τρίτο της παιδί, αφού πολλοί γείτονες τα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν του νόμου. Όμως, αυτή δεν ήταν τόσο τυχερή, αφού στις 12 Οκτωβρίου 10 κρατικοί υπάλληλοι της χτύπησαν την πόρτα και την διέταξαν να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα πανικοβλήθηκε και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους υπαλλήλους να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί την ανάγκασαν να δώσει τα αποτυπώματά της ως έγκριση της άμβλωσης.

Στις 4 μ.μ. μία νοσοκόμα ενημέρωσε την οικογένεια, ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ μία ώρα μετά η καρδιά της φτωχής μητέρας σταμάτησε να χτυπά. Τέσσερις ώρες μετά το χειρουργείο άνοιξε και η οικογένεια αντίκρισε το παγωμένο σώμα της Ma.

Το νοσοκομειακό προσωπικό παρέλειψε να ενημερώσει τους συγγενείς της κοπέλας για τον θάνατό της, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε πως οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να της σώσουν την ζωή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Τα δύο παιδιά της άτυχης μάνας έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, ενώ ο σύζυγος και πατέρας δεν ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος. Παράλληλα, σκοπεύει να μηνύσει την κυβέρνηση, όμως κανένας δικηγόρος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει την υπόθεση.

Μαρία Δημητρίου

http://news247.gr/kosmos/news/pethane_afou_thn_eksanagkasan_se_ektrwsh.1428326.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *