Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για τις συκοφαντίες του υπουργού Υγείας κατά των καρδιοχειρουργών (ΟΕΝΓΕ

Ο υπουργός Υγείας, χωρίς να έχει στα χέρια του ούτε ΕΔΕ ή τουλάχιστον μια προκαταρκτική εξέταση, δήλωσε χτες από βήματος της Βουλής ότι οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» διαπληκτίζονταν μέσα στα χειρουργεία πάνω από αναισθητοποιημένα παιδιά και εν τέλει ανέβαλαν τα χειρουργεία. Πρόκειται για τερατώδη πράγματα.
Σε μια κυβέρνηση που καταρρέει φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.
Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος. Τουναντίον ο λαλίστατος υπουργός παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και  συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο.
Το ότι παίζονται μεγάλα συμφέροντα γύρω από Νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο και το Ερ. Ντυνάν είναι γνωστό σε όλους. Όμως ο κ. Λοβέρδος οφείλει να τηρεί έστω τα προσχήματα και να μην εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής αυτών των συμφερόντων.
Καλούμε λοιπόν τον υπουργό Υγείας να πάψει να λασπολογεί εναντίον του ιατρικού σώματος και να ανασκευάσει όσα ανερμάτιστα ανέφερε χτες στη Βουλή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *