Απώλειες 10δισ. για τα ταμεία, λόγω κουρέματος 50% των ομολόγων

Πρωθυπουργός: «Θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία»
Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% ήρθαν οιηγέτες της ευρωζώνης και οι τράπεζες, έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. «Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις», δήλωσε το πρωί από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση είναι να
στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην χάσουν την περιουσία τους. Είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις συντάξεις τους. Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι το «κούρεμα» των ομολόγων σαφώς επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα υποστούν απομείωση ύψους 10 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δήλωσε στην τηλεόραση του Alter: «Ελπίζω και πιστεύω ότι θα αναπληρωθούν οι απώλειες που θα προκύψουν από το «κούρεμα» των ομολόγων των ταμείων» και πρόσθεσε: «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διασφαλίζεται το σημερινό ύψος των συντάξεων».
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014, πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

πηγή. HealthDaily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *