Γιάννης Μπασκόζος. ΕΟΠΥΥ και ενιαίο συνταγολόγιο

Από 1/11/2011 καλούνται οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να παραλάβουν το νέο ενιαίο συνταγολόγιο του «ΕΟΠΥΥ» ;;.
Είναι φανερό πως πρόκειται για μια κίνηση που αποβλέπει στην αποδοχή ένταξης στον ΕΟΠΥΥ από το παράθυρο.
Είναι επίσης σαφές πως η απόφαση της ΓΣ του ΠΙΣ έχει απορρίψει την κυβερνητική πρόταση περί ΕΟΠΥΥ και κάλεσε τους ιατρικούς συλλόγους και τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμμετοχή στον απαράδεκτο από κάθε άποψη προτεινόμενο κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.
Πέρα από αυτά υπάρχουν και πολύ συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα. Με ποιο τρόπο θα αμείβονται οι συνάδελφοι από 1/11/2011. Με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή η με το σύστημα που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ; Τι νόημα έχει η παραλαβή συνταγολογίων ενώ υποτίθεται πως θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Ποιός και με ποιο τρόπο θα εγκρίνει και θα αποδώσει τις αμοιβές σε γιατρούς και φαρμακοποιούς;  Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα παραλαβής συνταγολογίων σε όλους τους γιατρούς που δεν επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση , στερώντας το δικαίωμα των γιατρών στην άσκηση του επαγγέλματος τους και στους ασθενείς να επιλέγουν τον γιατρό τους;
Είναι φανερό. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής αντίδρασης και της άρνησης αποδοχής ένταξης στον ΕΟΠΥΥ «από το παράθυρο»!! ο ΠΙΣ και οι ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να αποδείξουν πως επαγρυπνούν και οργανώνουν την αντίσταση του κλάδου.
Το κείμενο αυτό αποτελεί και εισήγηση στο ΔΣ του ΠΙΣ και πρόταση για δράση σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Τα μεγάλα λόγια δεν αρκούν πιά. Η αντιστεκόμαστε σύσσωμοι η αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΕΓ

One thought to “Γιάννης Μπασκόζος. ΕΟΠΥΥ και ενιαίο συνταγολόγιο”

  1. Μπορώ επιτέλους να μάθω ποια είναι αυτή η δράση γιατί κουράστηκα να περιμένω ετοιμοπόλεμη??????????????Ο ΠΙΣ στηρίζει την αντίδραση , προσκαλεί σε δράση αλλα δεν αποφασίζει για συγκεκριμένες ενέργειες (τράβα με κι ας κλαίω??)Οι τοπικοί σύλλογοι περιμένουν την απόφαση του ΠΙΣ.Οσοι είμαι πιό ζωηροί αποφασίζουν κάποιες ενέργειες και τις εφαρμόζουν , άλλοι ακόμα περιμένουν να δουν τι θα τους πεί (εγώ το ‘πα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!)..Με όλα αυτά το “σύσσωμοι” πάει περίπατο!!!!
    ΧΑΙΡΕ ΕΟΠΥΥ!!!!!ΚΑΙ …τώρα …ήρθε η ώρα της απεργίας (…ε! να μην πούμε οτι δεν αγωνιστήκαμε κιόλας!)……………..,και τώρα παιδια μια χαρά απεργήσαμε και ..ο καθένας ας κάνει πιά ότι μπορεί..?και ο ΠΙΣ και οι υπόλοιποι άς ενισχύσουν τα πειθαρχικά γιατί αυτά μάλλον θα χρειαστούν!…..
    Με αγωνιστικούς και (για όσο καιρό σηκώνει ακόμα ) φιλικούς χαιρετισμούς!ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΟΛΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *