Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 27-10-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Γερμανικό τανκς φέρνει νέο Μνημόνιο”

“ΣΚΛΗΡΑ νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο θα είναι το επακόλουθο της ρύθμισης για το χρέος. Η σύνοδος τελείωσε για την Ελλάδα νωρίς χθες το πρωί, όταν η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της -ερήμην της Αθήνας και των Ευρωπαίων εταίρων- οι οποίες υπερψηφίστηκαν στη γερμανική Βουλή. Σύμφωνα με αυτές, το χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 120% του ΑΕΠ, θα επιδιωχθεί κούρεμα τουλάχιστον 50%, ενώ η εφαρμογή του νέου Μνημονίου θα επιτηρείται από αντιπροσωπεία της Κομισιόν. Η μόνιμη εποπτεία για το νέο Μνημόνιο περιγράφεται στην απόφαση των 17 της ευρωζώνης.”

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Η μεγάλη νύχτα για το ελληνικό “κούρεμα”

“Ενισχυμένη ευρωπαϊκή εποπτεία στη χώρα μας. Παζάρια και πιέσεις από Μέρκελ-Σαρκοζί στις Τράπεζες για να αποδεχτούν τους όρους με 50%. Ολο το δραματικό παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Μόνιμη κατοχή από την τρόικα δέχτηκε η κυβέρνηση… Τσολάκογλου”

“Την απόλυτη υποταγή του δηλώνει ο Παπανδρέου ως νέος Τσολάκογλου στο σχέδιο της Μέρκελ για μόνιμη κατοχή της χώρας από τους γκαουλάιτερ της Τρόικας που θα τοποθετηθούν μετά και τη στοχευμένη – προς την πλήρη αποικιοποίηση του τόπου- τροποποίηση των ευρωπαϊκών Συνθήκων.”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εκλογές 4 Δεκεμβρίου”

“Εξελίξεις από σήμερα! Η κυβέρνηση των Μνημονίων εξάντλησε όλα της τα κόλπα και σύρεται προς τις κάλπες. Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Παπανδρέου, που οδήγησε τη χώρα στα βράχια, πλησιάζει, καθώς δεν μπορεί να διασωθεί ούτε μετά τη χθεσινή δραματική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες”.

ΕΘΝΟΣ: “Συμφώνησαν τα ξημερώματα για “κούρεμα” 50%”

“130 δισ.ευρώ το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Μείωση των επιτοκίων δανεισμού.Το δραματικό παρασκήνιο, τα στρατόπεδα και οι πρωταγωνιστές”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γέροντας Παΐσιος:Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ!”

“Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πίσω από τις απόπειρες ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκονται ύπουλα σχέδια διεθνιστικών κύκλων, που -στο όνομα της παγκοσμιοποίησης- θέλουν να επιβάλλουν υπερεθνικά σχήματα και να ισοπεδώσουν έτσι τις κατά τόπους εθνικές παραδόσεις των λαών.”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κούρεμα 50% ολονύχτια μάχη Μέρκελ-τραπεζών”

“Συμφωνία μετά από δραματική διαπραγμάτευση για τους όρους χρεοκοπίας της Ελλάδας. 100 δισ.ευρώ η μείωση του ελληνικού χρέους και 130 δισ.η νέα δανειακή σύμβαση. Ερχεται νέα πολυετής λιτότητα και μπαίνουν τοποτηρητές της Τρόικας για να ελέγχουν τους υπουργούς.

ΕΣΤΙΑ: “Η κορύφωσις του δράματος”

“Η πραγματικότης είναι δυστυχώς αμείλικτη. Η Ελλάς επτώχευσε. Οσο και αν γίνεται προσπάθεια ωραιοποιήσεως η διαγραφή- κούρεμα της τάξεως του 50% του ελληνικού χρέους προς τους μη κρατικούς δανειστές συνιστά χρεωκοπία”.

Η ΑΥΓΗ: “Επιτροπεία Μέρκελ”

“Λιτότητα διαρκείας παντού, με μόνιμη επιτόπου εποπτεία σε όσες χώρες “γλιστρούν” από τη σιδηρά πειθαρχία. Πειραματόζωο και πάλι η Ελλάδα με την εγκαθίδρυση επιτροπών σε κάθε υπουργείο. Κομισιόν και συμβούλιο υπουργών θα ελέγχουν και θα διορθώνουν τους προϋπολογισμούς των απείθαρχων χωρών – με απειλή παραπομπής τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Κούρεμα της εθνικής αξιοπρέπειας. Υπό κηδεμονία η Ελλάδα”

“Η μόνιμη επιτήρηση και τα νέα βάρβαρα μέτρα λιτότητας τέθηκαν επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ύστερα από εισήγηση της Α.Μέρκελ για την Ελλάδα, που επιδοκιμάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού Κοινοβουλίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Δραματική νύχτα για το χρέος”

“Δραματικό χαρακτήρα προσέλαβαν οι διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πως θα αποφύγετε το “κούρεμα” των συντάξεων”

“10 κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη με το παλιό καθεστώς. Οδηγός επιβίωσης, όροι και προϋποθέσεις για να βγείτε κερδισμένοι χωρίς τις περικοπές της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ολονύχτιο θρίλερ για τις κρίσιμες αποφάσεις”

“Σε ολονύχτιο θρίλερ αναμενόταν να εξελιχθεί η σύνοδος των 17 ηγετών της Ευρωζώνης που ξεκίνησε χθες στις 19.00 ώρα Βελγίου στις Βρυξέλλες και αναμένεται να κρίνει όχι μόνο το “κούρεμα” της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της ευρωζώνης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Συντριβή της ζωής του λαού η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το χρέος”

“Συντριβή της ζωής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, αποτελεί η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το “κούρεμα” του κρατικού χρέους, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων μεταξύ των κρατών-μελών για τον επιμερισμό της ζημιάς από τη χρεοκοπία, λόγω της συγχρονισμένης οικονομικής κρίσης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Συμφωνία για το “κούρεμα” φέρνει ανάσα αλλά και δεσμεύσεις”

“Το χρέος: αποφασίστηκε: εθελοντική διαγραφή του 50% του χρέους που θα φτάσει τα 100 δισεκ.ευρώ. Η επιτήρηση: ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η εφαρμογή του προγράμματος- “διακριτική” θα είναι η εποπτεία. Το Δάνειο:στα 130 δισ.ευρώ η νέα βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα και πιο χαμηλό το επιτόκιο. Το ταμείο: κοντά στο ένα τρισ.η δύναμη πυρός του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δεσμοφύλακες ξεπουλήματος εθνικής κυριαρχίας και περιουσίας”

“Το “Π” παρουσιάζει τους επόπτες που στέλνει η τρόικα δίπλα στους υπουργούς. Σε μια προσπάθεια για να… γνωριστούμε καλύτερα με τους νέους κυβέρνητες μας, το Π ρίχνει μια πρώτη ματιά στους υπαλλήλους που έχουν επιλεγεί για να οικοδομήσουν τον νέο κρατικό μηχανισμό που η κυβέρνηση, κατόπιν οδηγιών των πιστωτών, φρόντισε να διαλύσει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:”Χρεοκοπήσαμε και επισήμως”

“Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε. Κούρεμα, αναδιάρθρωση, selective default, επιλεκτική η μερική, είναι χρεοκοπία. Η απόφαση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επικυρώνει επισήμως τη χρεοκοπία της χώρας, την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της”.

City Press: “Οργή λαού κατά πολιτικών”

“Μαζικό γιουχάισμα κατά τους επίσημους εορτασμούς στη Θεσσαλονίκη. ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί θα κατέβουν με μαύρα περιβραχιόνια στις μαθητικές παρελάσεις. Απρόθυμα τα κυβερνητικά στελέχη να εκτεθούν στο οργισμένο πλήθος”.

DEALnews:”Αλλάζει ο επιχειρηματικός χάρτης στην Ελλάδα”

“Οι αποφάσεις της ΕΕ φέρνουν σε αδιέξοδα και ανακάτεμα της τράπουλας. Σκούπισμα αλα Ρωσία των μεγάλων εταιριών και βιομηχανίες στο στόχαστρο των κυνηγών χρέους. Τι κρύβει η “εισβολή” των Γερμανών, οι επερχόμενες αλλαγές στις τράπεζες”.

Μetro:”Θρίλερ με όμηρο την Ελλάδα”

“Οριακές διαπραγματεύσεις Μέρκελ-Σαρκοζί- τραπεζιτών για το “κούρεμα”. Υπό αυξημένη εποπτεία έως το 2020 η ελληνική οικονομία. Στο 1 τρισ.ευρώ η ενίσχυση του EFSF”.

PRESStime:”Τσιμουδιά για “φέσι” του 1 τρισ. κάνουν τους… Γερμανούς”

“Η Ευρώπη μας επιβάλλει Επιτροπεία και μας καταδικάζει σε πολυετή φτώχεια. Ούτε χθες, ούτε τις μέρες που προηγήθηκαν δεν βρέθηκε κάποιος Έλληνας να ζητήσει τα “δανεικά” κι αγύριστα που μας πήραν οι Γερμανοί. Αναγνωρισμένες οι οφειλές. Βόμβα από Γερμανό πανεπιστημιακό. Είχε συμφωνηθεί να μας τα δώσουν, αλλά…”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Παζάρι μέχρι το πρωί για το χρέος της Ελλάδας”

“Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σκληρή διαπραγμάτευση Μέρκελ-Σαρκοζί με τις τράπεζες για haircut 50%”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Σύνοδος-θρίλερ. Σφίγγει ο κλοιός στις τράπεζες”

“Στόχος η διαγραφή χρέους 102 δισ. Επί ξυρού ακμής η συμφωνία με τους τραπεζίτες. Haircut με νέα ομόλογα και μετρητά. Στα 130 δισ.η νέα δανειακή σύμβαση”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Σε μόνιμη επιτήρηση η Ελλάδα”

“Σκληρές διαπραγματεύσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω οξύτατων διαφωνιών. Κούρεμα χρέους περί το 50% και ευρωπαϊκή, ασφυκτική κηδεμονία για τη χώρα μας έδειχναν έως τα ξημερώματα σήμερα όλοι οι οιωνοί της Ιστορικής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Θρίλερ για “κούρεμα” 50% και μείωση χρέους 100 δισ.”

“Ενα από τα μεγαλύτερα πολιτικά θρίλερ των τελευταίων ετών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στη διάρκεια της νύχτας, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσπαθούν να πείσουν τους ιδιώτες επενδυτές να δεχθούν εθελοντικά τη απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%, ώστε να προλάβουν σήμερα το πρωί μια μεγάλη αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=321438

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *