Ενωση ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.Καταγγέλλουμε τους ανθρωποθύτες του “κατοχικού υπουργείου υγείας”

26.10.2011
Το ΟΧΙ στη νέα κατοχή, ανεξαρτησία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια γράφεται με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινα σώματα σ΄ όλη τη χώρα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είναι συνεχώς αντιμέτωποι με την ανθρωπιστική τραγωδία ενός λαού που οδηγείται στην ανθρωποθυσία από το χρεοκοπημένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που διαχρονικά λυμαίνεται αυτό το τόπο.
Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου δηλώνει στο λαό του Ρεθύμνου, ότι το ΕΣΥ χάνει το δημόσιο χαρακτήρα του.
·         η ποιότητα της προσφερόμενης υγείας έχει υποβαθμιστεί
·         οι διοικήσεις των νοσοκομείων καταγράφουν και λογαριάζουν τον ασθενή ως πελάτη
·         η θεραπεία των ασθενών καθοδηγείται από την οικονομική ανεπάρκεια των νοσοκομείων λογω της μειωμένης κατά 40% χρηματοδότησης.
·         Ο οργανισμός του νοσοκομείου μας, ενός από τα πιό υποστελεχωμένα της χώρας, περνάει από το ””κουρείο – σφαγείο”” του κατοχικού ””υπουργείου υγείας”” με δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη περίθαλψη των κατοίκων αυτού του τόπου.
·         Ο αριθμός των γιατρών – νοσηλευτών – βοηθητικού – διοικητικού προσωπικού στο άμεσο μέλλον θα είναι κατά πολύ μικρότερος λόγω της εφεδρείας και των συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα οριακές και επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας, για όλα τα τμήματα με πρώτα, το Τμήμα Επειγόντων, την Μαιευτική και την Χειρουργική Κλινική.
Οι εργαζόμενοι εξαθλιωμένοι οικονομικά και εξαντλημένοι σωματικά από τις βάρδιες και τις ατελείωτες ώρες εργασίας, εξακολουθούν να αγωνίζονται στο πλευρό του αρρώστου και καταγγέλλουν το υπουργείο και τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι:
·         επιβάλλουν στα νοσοκομεία την υπερτιμολόγηση του νοσηλίου για να εμφανίσουν εικονικά έσοδα στα ταμεία τους, οδηγώντας τα ασφαλιστικά ταμεία στην κατάρρευση αν συνυπολογίσουμε και το κόστος από το περιβόητο ””κούρεμα””. Αυτό το ντόμινο θα καταλήξει μοιραία στην άδεια τσέπη του εργαζόμενου και θα τον πετάξει εκτός νοσοκομείου, στην εξόντωση.
·         Εξαιρούν προκλητικά από τα αυξημένα νοσήλια τα πρός πώληση κρεβάτια στις ιδιωτικές εταιρείες χαρίζοντας τους χαμηλές τιμές και δωρεάν εργαζόμενους που πληρώνει ο λαός. Δείχνουν για μια ακόμη φορά ξεδιάντροπα ποιά είναι τα αφεντικά τους.
Καταγγέλλουμε τους ανθρωποθύτες του κατοχικού ””υπουργείου υγείας””. Ότι οδηγούν στην μετανάστευση και την υποαπασχόληση μια ολόκληρη γενιά νέων γιατρών που αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα της δημόσιας υγείας.
Αυτό το σύστημα υγείας φτιάχτηκε για το λαό και με τα χρήματα του λαού. Ανήκει λοιπόν δικαιωματικά σ αυτόν. Σε όλους μας.
·         Δεν επιτρέπουμε όσο είμαστε εργάτες και λειτουργοί του δημόσιου συστήματος υγείας, να υλοποιηθούν αποφάσεις που υποκλέπτουν τα συμφέροντα της υγείας του καθένα από εμας.
·         Καλούμε τους ασθενείς να διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ. Δεν πληρώνουμε τα 5 ευρώ.
·         Καταλαμβάνουμε τα γραφεία της διοίκησης την Πέμπτη 27.10.2011, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την καθολική αντίθεση μας στην απάνθρωπη πολιτική της. Οι διορισμένοι της κατοχικής κυβέρνησης δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να διοικούν ένα δημόσιο νοσοκομείου του λαού. Μόνη διέξοδος γι αυτούς είναι να παραιτηθούν άμεσα.
·         Εισηγούμεθα στην Ομοσπονδία την κήρυξη αποχής όλων των γιατρών από ηλεκτρονικές εργασίες που χρεώνουν τον ασθενή και υπερχρεώνουν το Ταμείο του.
·         Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης που υπηρετούν κοινωνικές ανάγκες : κινήσεις ενάντια στα χαράτσια εφορείας, ΔΕΗ.
·         Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε μέσο τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών, κατά την αντιφασιστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
·         Φωνάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης που απειλεί την επιβίωση όλων μας.
Είμαστε εδώ για να προλαμβάνουμε και να θεραπεύουμε την ατομική, αλλά και την κοινωνική αρρώστια που γεννά ή έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *