Λοβέρδος: «ούτε ένα ευρώ» στη Marfin για τα χρέη του Ντυνάν

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει σε μακρόχρονη δικαστική διαμάχη εάν δεν υπάρχει διευθέτηση στο θέμα μεταξύ του “Ερρίκος Ντυνάν” και της Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου, τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην Βουλή.
Λοβέρδος: «ούτε ένα ευρώ» στη Marfin για τα χρέη του Ντυνάν

Ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε την Τετάρτη την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το πρόβλημα του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” αλλά και άλλων προβληματικών μονάδων.

“Είπαμε να κάτσουμε να βρούμε πως θα ορίσουμε ένα συντονιστικό όργανο που θα κάνει τη διαχείριση για το Ωνάσειο, το οποίο είναι μέσα στον κίνδυνο, όπως και το Ντυνάν, για δύο δημόσια και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία που δεν πάνε καλά”, σημείωσε.

Ειδικά για το δεύτερο, μάλιστα, ήταν σαφής ότι “ή θα πάμε σε λύση ειρηνική ή θα είμαστε στις δικαστικές έριδες … Το Ερρίκος Ντυνάν χρωστάει στη Marfin τα μαλλιά της κεφαλής τους. Η οφειλή αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μαρτίνης επιμένει στη σημερινή κατάσταση και συγκρούεται με τον κ. Βγενόπουλο. Ούτε ένα ευρώ δεν θα ξαναδώσουμε στη Marfin, εδώ δεν είμαστε για να πληρώνουμε τα χρέη του”, συμπλήρωσε.

“Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η καταβολή, μέχρι 30 Νοεμβρίου, των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν”, είπε εξάλλου ο καθηγητής Λυκ.Λιαρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη επόπτη, για το μεταβατικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για το μάνατζμεντ του νοσοκομείου.

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα υπάγονται συνολικά έξι νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και το οποίο θα διαχειρίζεται προμήθειες σε υλικά και φάρμακα καθώς και διαχείριση ασθενών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63495335

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *