Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 26-10-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Μπρα ντε φερ με τη χρεοκοπία”

“ΣΤΑ χέρια της Ανγκελα Μέρκελ πέρασε η τύχη του ελληνικού χρέους. Χθες στις Βρυξέλλες ο υφ. Οικονομικών της Γερμανίας Γκ. Ασμουνσεν άσκησε πιέσεις στις τράπεζες με τα ελληνικά ομόλογα, να δεχθούν τη γερμανική θέση για βαθύ κούρεμα ύψους 60%. Οι τράπεζες, διά του διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, επιμένουν σε εθελοντικό κούρεμα 40%. Ερώτημα για όλους παραμένει αν το «μεγάλο ψαλίδι» θα γίνει αποδεκτό ως εθελοντικό και όχι ως πιστωτικό γεγονός. Το ΔΝΤ θεωρεί ρεαλιστικό το 60%, αλλά δεν αποκλείει τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση συμφωνεί σε εθελοντικό κούρεμα μεγάλου ύψους για το σύνολο του ιδιωτικού χρέους”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρυφτούλι με τις εκλογές παίζει η κυβέρνηση!”

“Kαθοριστική η ψηφοφορία με την πλειοψηφία των 180! Βράζει ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ κατά Παπανδρέου-Βενιζέλου! Οργή από την Αντιπολίτευση. Επαρκούν 151 ψήφοι, η θέση της ΝΔ”

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης”

“Πρώτος ο επικεφαλής του Fitch χαρακτήρισε αναπόφευκτη την πτώχευση της χώρας μας ακόμα και με οποιοδήποτε “κούρεμα” ενώ προανήγγειλε ότι έρχεται η σειρά της Ιταλίας και της Ισπανίας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αδίστακτος! Φθηνά κόλπα από τον Γιώργο για να… μείνει”

“Ξαφνικά χθες το βράδυ ξέχασε τους … 180 για το νέο Μνημόνιο- θα το περάσει λέει με 151! Δεν πέφτει στην παγίδα ο Αντ.Σαμαράς που ζητάει εκλογές. Οι “πρόθυμοι” Καρατζαφέρης, Ντόρα, Κουβέλης, στηρίζουν το σχέδιο Μαξίμου.

ΕΘΝΟΣ: “Ευρωζάλη από τα “βέτο” της Μέρκελ”

“Σκληρή σύγκρουση στο παρά 5΄ της συνόδου κορυφής. Μετέωρη η συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας. Προαναγγέλουν κούρεμα έως 60% Γερμανία και Γιούνκερ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Το βιβλίο “Ρωμηοσύνη” του πατρός Ιωάννη Ρωμανίδη Η Βίβλος της ελληνικής Αναγέννησης”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Απολύσεις σε υπουργεία μέσω κατάργησης οργανικών θέσεων”

“Στο πνεύμα του κουρέματος η εγκύκλιος Ρέππα ανοίγει το δρόμο της ανεργίας σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Περικοπές κατά 30% σε τμήματα και μονάδες στο στενό δημόσιο τομέα “.

ΕΣΤΙΑ: “Επιστέγασμα της αποτυχίας”

“Το κούρεμα του ελληνικού χρέους που αναμένεται να ανακοινωθή σήμερα στις Βρυξέλλες αποτελεί το επιστέγασμα της αποτυχίας της πολιτικής της κυβερνήσεως Παπανδρέου”.

Η ΑΥΓΗ: “Κούρεμα με γύψο για 20 χρόνια”

“Η γερμανική βουλή εγκρίνει σήμερα σχέδιο Μέρκελ με εποπτεία για την Ελλάδα έως το 2030. Παρά το κούρεμα προβλέπει νέα δάνεια και θέτει νέο όρο, να μην αγοράζει η ΕΚΤ ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Τα πλασματικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες”

“Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μπορούν να αναγνωρίσουν φέτος μέχρι και 4 έτη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος αλλά και την προσαύξηση της σύνταξης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο για να συνυπολογιστούν οι αναγνωριζόμενοι χρόνοι θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή δώδεκα έτη πραγματικής ή και προαιρετικής ασφάλισης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ολα ανοιχτά ως την ύστατη ώρα”

“Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής όλα τα μείζονα θέματα, από την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών έως το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ακόμη ανοιχτά”.

Η ΝΙΚΗ: “Η… επόμενη ημέρα για μισθούς, καταθέσεις”

“Το κούρεμα κατά 60% φέρνει ζημιές σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, απολύσεις στο Δημόσιο, αδυναμία των δανειοληπτών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους επιπλέον λουκέτα στις επιχειρήσεις και ραγδαία αύξηση της ανεργίας”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Πόσο κοστίζει το κούρεμα… ”

“Σχοινοβατούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό κούρεμα και την πολυμέτωπη κρίση χρέους στο ευρώ. Δεν πρόκειται να πούμε ναι στο λάθος υποστηρίζει η ΝΔ”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Να πληρώσουν τη χασούρα των Ταμείων κράτος και πλουτοκρατία”

“Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι με το κούρεμα του χρέους δε θα θιγούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων είναι τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Δραματικό παζάρι για το κούρεμα”

“Όλα κρίνονται σήμερα -το παρασκήνιο της νυχτερινής μαραθώνιας διαπραγμάτευσης Βενιζέλου-Τραπεζιτών για το ελληνικό χρέος. Φόβοι επέκτασης της κρίσης και στην Ιταλία μετά την άρνηση της Μέρκελ για στήριξη από την ΕΚΤ”.

City Press: “Ευρωπαϊκή κακοφωνία”

“Η Γερμανία επιμένει σε μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους και επιτροπεία. Αντιρρήσεις από Γαλλία, Ιταλία, που μπαίνουν σε φάση ύφεσης”.

Metro: “Γερμανική θηλιά για την Ελλάδα”

“Εκτιμήσεις για κούρεμα ακόμα και πάνω από 50%. Έκθεση Μέρκελ κάνει λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2027. Φόβοι για αδιέξοδο στη σημερινή σύνοδο Κορυφής”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Σαφάρι του ΣΔΟΕ για το ΦΠΑ”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Πίεση από την Γερμανία για haircut 60% στο χρέος”

“Η ελάφυνση του χρέους της Ελλάδας θα κυριαρχήσει σήμερα στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής που προβλέπεται να είναι μαραθώνια”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κινδυνεύει με φιάσκο η Σύνοδος Κορυφής”

“Η γερμανική αδιαλλαξία απειλεί να οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο. Νέο θρίλερ για το ύψος του haircut στα ομόλογα. Βέτο από Μέρκελ στην αγορά τίτλων από ΕΚΤ”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Τριπλή εμπλοκή στη Σύνοδο”

“Απειλείται με ναυάγιο η αποψινή συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών. Η κόντρα των πολιτικών με τους τραπεζίτες, η σκληρή αντίσταση της καγκελαρίου Μέρκελ και η απίστευτη νάρκη Μπερλουσκόνι “.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τελικές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό κούρεμα”

“Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αρχές και τους ιδιώτες επενδυτές για το ύψος της απομείωσης του ελληνικού χρέους και την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη με τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή Σύνοδο Κορυφής να παραμένουν αντιφατικά και σε αρκετές περιπτώσεις ανησυχητικά”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=321041

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *