Κραυγή απόγνωσης από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές απευθύνουν οι εργαζόμενοι στον Ε.Φ.Ε.Τ., προκειμένου να ενδιαφερθούν για το μείζον ζήτημα της υποχρηματοδότησης του φορέα.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του Ε.Φ.Ε.Τ. τονίζει τα εξής:

«Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ,

με αίσθημα αυξημένης ευθύνης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ο ΕΦΕΤ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει απρόσκοπτα τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων όσο διαρκεί η υποχρηματοδότησή του από το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

• Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ είναι απλήρωτοι.
• Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ για τους ελέγχους, έμειναν από βενζίνη, καθώς τα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα και τις άλλες περιφέρειες αρνούνται άλλη πίστωση, γιατί δεν έχουν πληρωθεί και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με έξοδα των υπαλλήλων, οι οποίοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.
• Οι προμηθευτές σταμάτησαν κάθε προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών προς τον ΕΦΕΤ, γιατί είναι επίσης απλήρωτοι.
• Ο ΕΦΕΤ πλέον αδυνατεί να λειτουργήσει, όσο παραμένει υποστελεχωμένος και με ανεπαρκή μέσα.

Καταγγέλλουμε την Κυβερνητική πολιτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που οδήγησε στην ασφυκτική υποχρηματοδότηση του Φορέα, ενώ ήταν γνωστό ήδη από το 2010 ότι η κρατική επιχορήγηση δεν έφτανε ούτε για τις ανελαστικές δαπάνες, ούτε καν για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Για τους εργαζόμενους του ΕΦΕΤ που είναι ίσως οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι του Δημοσίου είναι απαίτηση η άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος και η απρόσκοπτη ροή και αύξηση κρατικής επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Φορέα.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΟΣ.

Ζητάμε από το Υπουργείο και την πολιτική ηγεσία να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα».

 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=405719&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *