Σχετικά με το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν κατάργηση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η διοίκηση της 1ης Υ.Πε. δηλώνει τα εξής:
Καμία Κλινική και Κέντρο δεν καταργείται!
Η διοίκηση του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υ.Πε. αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ελλείμματος του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών μας, της «υγείας» των οικογενειακών προϋπολογισμών και της «υγείας» των ασφαλιστικών τους Ταμείων.
Το έλλειμμα λειτουργίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου. Οι ανάγκες των μικρών ασθενών (νεογνών και παιδιών) χρονίων και επειγόντων περιστατικών καλύπτονται ήδη από τις 14/10 από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.). Αξίζει, να σημειωθεί ότι από τις 15/07/2010 μέχρι και σήμερα, όλα τα βαριά περιστατικά αντιμετωπίζονται από Ω.Κ.Κ.
Επίσης, λόγω των αυξημένων αναγκών του Κέντρου του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» αποφασίστηκε η αναβάθμιση – ενίσχυσή του με την πρόσληψη τριών (3) καρδιοχειρουργών. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά από εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *