Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρία προς Υπουργείο Υγείας – Τμήμα ΕΣΥ

Θεσ/νίκη 24-10-2011

Αριθ.Πρωτ.: 7472/Γ

Προς Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τμήμα Ιατρών Ε.Σ.Υ.
Αριστοτέλους 17
ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ.5 του Ν.3918/2011 υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Οδοντιάτρων και ΠΕ Φαρμακοποιών οι οποίοι κατέχουν οργανικές ή συσταθείσες προσωποπαγείς θέσεις κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή στις ΔΥΠΕ, σε Ν.Π.Δ.Δ., σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας καθώς και μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι του Ι.Κ.Α, κάτοχοι πτυχίου ιατρικής που απέκτησαν ειδικότητα με εκπαιδευτική άδεια, δύνανται να μετατάσσονται και στον κλάδο Ιατρών, Οδοντιάτρων και Φαρμακοποιών Ε.Σ.Υ., με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις. Η μετάταξη διενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για το παραπάνω άρθρο, διότι ο τρόπος πρόσληψης σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση Επιμελητή Β΄, για τους ήδη κατέχοντες οργανικές θέσεις στο δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα Ν.Π.Δ.Δ. συνιστά άνιση μεταχείριση και αντιμετώπιση των συναδέλφων ιατρών, οι οποίοι διεκδικούν θέση Επιμελητή Β΄ δίχως να κατέχουν την υπαλληλική ιδιότητα. Οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι ελάχιστες με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία διερχόμαστε και ο χαρακτηρισμός μέρους εξ αυτών ως προσωποπαγείς, οδηγεί σε δραματική μείωσή τους. Οι προβλέψεις του ανωτέρω άρθρου παραβιάζουν την έννοια της ισότητας όπως αυτή αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα καθώς και το δικαίωμα στην εργασία.

Παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση του άρθρου 58 παρ.5. του Ν.3918/2011 προκειμένου να αρθούν οι ανισότητας που δημιουργούνται μεταξύ των  συναδέλφων ιατρών σχετικά με τη δυνατότητα διορισμού τους  στο δημόσιο τομέα.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                                        Νικόλαος Π. Νίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *