Novartis: “Ψαλίδι” σε 2.000 θέσεις εργασίας – Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο Q3

Το 1,7% του εργατικού δυναμικού της, ή αλλιώς 2.000 θέσεις εργασίας στην Ελβετία περικόπτει η Novartis, με χρονικό ορίζοντα τα 3 ή 5 χρόνια, ενώ στο ίδιο διάστημα θα κλείσουν δύο μονάδες της φαρμακευτικής στην Ελβετία και μία στην Ιταλία.
Η ελβετική φαρμακευτική αποδίδει το πρόγραμμα περικοπών κατά 200 εκατ. δολ. ετησίως στις πιέσεις από τις τιμές και τα προβλήματα που προκαλεί το ισχυρό φράγκο.

Τα μέτρα αφορούν το 1,7% του εργατικού δυναμικού της Novartis και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα θα κλείσουν δύο μονάδες της φαρμακευτικής στην Ελβετία και μία στην Ιταλία.

Παράλληλα, η Novartis ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 2,46 δισ. δολάρια από 2,28 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, χαμηλότερα όμως από τις προβλέψεις των αναλυτών που προέβλεπαν υψηλότερα κέρδη στα 2,81 δισ. δολ.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν στα 14,84 δισ. δολάρια από τα 12,58 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα

http://www.reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *