Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 25-10-11

«Ε»: Αποτελειώνουν και τα ταμεία

Κούρεμα: ο λογαριασμός στους ασφαλισμένους. Ο Βενιζέλος έσπευσε να ενημερώσει μόνον τους τραπεζίτες και ζητεί ευρεία πλειοψηφία στη βουλή για τη συμφωνία.

Η ΑΥΓΗ: Σώζουν τις τράπεζες θυσιάζουν τα ταμεία
Κούρεμα 50% των ομολόγων που λήγουν έως το 2035 αποφασίζουν οι 17 της ευρωζώνης. Προς σφαγιασμό οι συντάξεις. Επανακεφαλαιοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας οι ζημίες των τραπεζών, όχι όμως των ασφαλιστικών ταμειων (12 δισ).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απλός θεατής η κυβέρνηση στα παζάρια των δανειστών μας!
Όλα τα σενάρια ανοιχτά για το μέλλον μας. Με ατεκμηρίωτες φλυαρίες ο πρωθυπουργός δεν πείθει τους Έλληνες. Κανένα ελληνικό σχέδιο λέει η ΝΔ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Από το αυτί και στο Γουδή
Όσοι βουλευτές, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, υποκύψουν είτε σε ένα ακόμα καθεστωτικό εκβιασμό του Μαξίμου είτε στο δίλημμα της απώλειας του βουλευτικού θώκου- και ψηφίσουν την εθνοκτόνο συμφωνία που καταστρώνεται από το διευθυντήριο της Ευρωζώνης, την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και το ΔΝΤ για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, να ετοιμάζουν την φυγή τους από τη χώρα εάν θέλουν να γλιτώσουν καταστάσεις που θα παραπέμπουν σε νέο Γουδή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος αν δεν….
Στο τραπέζι εκλογές 27 Νοεμβρίου ή 4 Δεκεμβρίου με “παιχνίδι” για τους 180 που απαιτούνται (για τη νέα δανειακή σύμβαση) στη Βουλή.

ΕΘΝΟΣ: Χτενίζουν τη συμφωνία για το κούρεμα
Δραματικό μήνυμα Βενιζέλου προς τραπεζίτες. Δεν θα εξαρτηθεί η πορεία του έθνους από τις Γενικές Συνελεύσεις των τραπεζών. Το Νοέμβριο στη Βουλή οι κρίσιμες αποφάσεις. Με ψήφο από 180 βουλευτές η νέα δανειακή σύμβαση.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η προδοσία των Εβραίων και το τέλος του Πατροκοσμά…
Σχέσεις του Αη-Κοσμά του Αιτωλού με τους “Σταυρωτές του Χριστού”. Το εβραϊκό μίσος κατά του Αγίου Εθνεγέρτη του ελληνισμού… Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατό μου και ένας όχι!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο τσεκούρι σε συντάξεις φέρνει το κούρεμα του χρέους
Μέρκελ-Παπανδρέου αφήνουν απροστάτευτα τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζημιές 11 δισ. ευρώ στην περιουσία των Ταμείων από μείωση 50% στην αξία των ομολόγων, χτύπημα και από τις επενδύσεις τους σε μετοχές.

ΕΣΤΙΑ: Οδηγούμεθα εκτός Ευρωζώνης
Το κύριο μήνυμα της προχθεσινής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών είναι ότι οι Ευρωπαίοι μας εγκαταλείπουν. Μπορεί να μην το λένε ανοικτά, μπορεί να εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν ότι η Ελλάς ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά στην πραγματικότητα ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να μας αποπέμψουν και από αυτήν.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό
Είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει εντός του 2012 νέο ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις συντάξεων αλλά και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στην περίπτωση που το κούρεμα επιφέρει μείωση κατά 50% στα ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεγάλο κούρεμα και 180 ψήφοι
Το κούρεμα του 50% της αξίας ελληνικών ομολόγων, ύψους 207 δισ.ευρώ που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές και λήγουν έως το 2035 είναι το επικρατέστερο σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Η ΝΙΚΗ: Πως ανατρέπει τη ζωή μας ένα κούρεμα 50%-60%
Οι κίνδυνοι για τις: καταθέσεις, τα δάνεια και τις συντάξεις. Τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τους μετόχους, τους κατόχους ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων. Το πλαφόν στις αναλήψεις και την πραγματική οικονομία.

Ο ΛΟΓΟΣ: Θεατές στις εξελίξεις….
Αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης γενικότερα καλούνται να λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων το κούρεμα του κρατικού χρέους
Δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους σαν όχημα για να προχωρήσει η ρπαοποφασισμένη ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΤΑ ΝΕΑ: Κούρεμα 100 δισ.ευρώ και στο βάθος κάλπη
Σούπερ κούρεμα τουλάχιστον 50% που σημαίνει διαγραφή περίπου 100 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος – παζαρεύουν στις Βρυξέλλες.Παζάρια με τις τράπεζες για να δεχτούν μεγάλες ζημιές. Σκληρή λιτότητα και μόνιμη εποπτεία στο νέο πακέτο.

City Press: Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οχι στην κηδεμονία
Οι Βρυξέλλες τάσσονται κατά της μόνιμης εποπτείας των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης. Το Βερολίνο επιδιώκει αλλαγή της συνθήκης για να επιβάλλει την επιτροπεία.

Metro: Συγκυβέρνηση χωρίς τον Γιώργο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός με συνέντευξή του στην “m” ζητά εθνική συνεννόηση, ενώ προτείνει οικουμενική κυβέρνηση ακόμα και χωρίς τον Γ.Παπανδρέου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το κούρεμα απειλεί τις συντάξεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συναγερμός για το κούρεμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Μάχη χαρακωμάτων πολιτικών-τραπεζιτών
Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για την εθελοντική διαγραφή του ελληνικού χρέους, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κούρεμα στο 50% ή άτακτη χρεοκοπία
Δραματικές ώρες με πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Τελεσίγραφο από την Α.Μέρκελ στους τραπεζίτες. Δεν θα μας σύρουν από τη μύτη οι τράπεζες.

ΚΕΡΔΟΣ: Τα κέρδη και οι ζημιές από το κούρεμα 50%
Ένα εντελώς νέο τοπίο αναδύεται για το ελληνικό τραπεζικό και ενδεχομένως και το ασφαλιστικό σύστημα αν τελικώς η αυριανή Σύνοδος Κορυφής καταλήξει στο σενάριο του κουρέματος κατά 50% του ελληνικού χρέους που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εθελοντικό κούρεμα για ομόλογα αξίας 200 δισ. ευρώ
Επέκταση του haircut στα διαπραγματεύσιμα ομόλογα λήξης μέχρι το 2035 αντί του 2020, που προέβλεπε το PSI του Ιουλίου και διεύρυνση του ποσοστού απομείωσης από 21% σε 50% προβλέπει σχέδιο συμφωνίας Ευρωζώνης και τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

ww.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320798

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *