Συρία:Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το κλίμα τρόμου στα νοσοκομεία

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει “το κλίμα του τρόμου” που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Συρίας, όπου τόσο οι γιατροί, όσο και οι ασθενείς αποτελούν στόχους κυβερνητικής καταστολής της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος. “Η συριακή κυβέρνηση έχει καταστήσει τα νοσοκομεία όργανα καταστολής στην επιδίωξή της να συντρίψει την αντιπολίτευση”, ανακοίνωσε η οργάνωση σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι σε τουλάχιστον τέσσερα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και κακοποίηση από μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου σε συνεργασία με μέλη των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Αντίθετα, μέλη του προσωπικού που προσέφεραν ιατρική φροντίδα σε διαδηλωτές και άλλους τραυματισμένους κατά τη διάρκεια περιστατικών που συνδέονται με την εξέγερση συνελήφθησαν και βασανίσθηκαν.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρεται σε μαρτυρία νοσηλευτή σύμφωνα με την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε νοσοκομείο, αποσύνδεσαν ασθενή από τη συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης και τον συνέλαβαν.

“Φοβούμενοι για τις συνέπειες της νοσηλείας τους πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές ή σε αυτοσχέδιες ιατρικές μονάδες με στοιχειώδη εξοπλισμό”, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι γιατροί του Εθνικού Νοσοκομείου της πόλης Χομς αναφέρουν μείωση του αριθμού των τραυματισμένων από σφαίρες που εισάγονται στο νοσοκομείο από τον Μάιο, παρά τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών.

“Τα μέλη του προσωπικού των νοσοκομείων στη Συρία βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην περίθαλψη των τραυματιών και στη διαφύλαξη της προσωπικής τους ασφάλειας”, αναφέρεται στην 39σέλιδη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η καταστολή των αντικαθεστωτικής εξέγερση στη Συρία έχει προκαλέσει από τον Μάρτιο τον θάνατο περισσοτέρων των 3.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=115998

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *