Καταβάλλονται και σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑ

Συνεχίζεται και σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ. Το ίδρυμα ενημερώνει τους συνταξιούχους πως είναι πιθανό να δουν διαφορές στο ποσό της σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή το ΙΚΑ υποχρεώθηκε να προχωρήσει το ίδιο σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία εκτελεί τη μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή πληρώθηκαν με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

Αντίστοιχα από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν σήμερα οι 79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στις ίδιες ημερομηνίες καταβάλλονται οι συντάξεις στους 835 συνταξιούχους στους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.

Επίσης, λόγω της απεργίας στην ΗΔΙΚΑ, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

2. Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

3. Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη του Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου 2011.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *