Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 24-10-11

«Ε»: Κομπάρσοι στις Βρυξέλλες
Κούρεμα ομολόγων γύρω στο 50% ερήμην Παπανδρέου-Βενιζέλου. Η απόφαση την Τετάρτη. Νέα μέτρα απαιτεί η Μέρκελ. Στον κουρέα τα κλειδιά των τραπεζών.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τριήμερο θρίλερ με Συνόδους Κορυφής και Ευρωπαϊκά Συμβούλια…
Στο επίκεντρο το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους από 40%-60%! Νέο πρόγραμμα απεργάζεται η Μέρκελ. Ολο το παρασκήνιο από τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού με τους εταίρους.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας
Μόνο με την έξοδο από την ευρωζώνη θα σωθούν οι επιχειρήσεις, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, μισθοί, συντάξεις και δημόσια περιουσία.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά. Αναγνωρίστε χωρίς χρήματα και κερδίστε έως και 2 χρόνια
Αυτή η κατηγορία πλασματικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καταβολή εισφορών, με μια απλή αίτηση αναγνώρισης, η οποία δεν στοιχίζει τίποτα στους ασφαλισμένους, όμως οδηγεί μόνο σε θεμελίωση της σύνταξης.

ΕΘΝΟΣ: Εκβιασμός Μέρκελ για κούρεμα-εποπτεία
Με εκβιαστική τακτική η καγκελάριος Ανγκελα Μέρεκλ επιβάλλει τις σκληρές γερμανικές θέσεις για την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Στις Βρυξέλλες ο πυρετός των διαβουλεύσεων ανεβαίνει δραματικά. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιήθούν μεθαύριο Τετάρτη στη νέα σύνοδο Κορυφής.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολοι ψάχνουν τον πολύτιμο σταυρό των Κομνηνών
Η ανά τους αιώνες αναζήτηση ενός υπερπολύτιμου ιστορικού κειμηλίου…. Ο ελληνικός κώδικας Da Vinci με φόντο το Άγιο Όρος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ: Κούρεμα εφιάλτης
Μετά από 18μήνες μνημονίου η Ελλάδα στο κατώφλι χρεοκοπίας. Τι σημαίνει η διαγραφή χρέους 50% που επιβάλλει η Μέρκελ. Βόμβα στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων. Νέος γύρος περικοπών σε συντάξεις και μισθούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για την πτώχευση
Όποιος δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάς έχει πτωχεύσει. Τα περί εθελοντικής συμμετοχής των τραπεζών στην περικοπή του ελληνικού χρέους που απεφάσισε χθες ο γαλλογερμανικός άξων, δεν αλλάζουν την ουσία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εθνική καταστροφή. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η αποστολή του Γιώργου
Θρίλερ πιέσεων και εκβιασμών προς τις τράπεζες να δεχτούν (για να μη θεωρηθεί χρεοκοπία) κούρεμα ομολόγων άνω του 50%. Η Ελλάδα και επισήμως υπό ξένη επιτροπεία. Με υπερεξουσίες ο Χορστ Ράιχενμπαχ, που θα αποφασίζει για τα πάντα και θα διοικεί με τοποτηρητές σε όλα τα υπουργεία.

ΤΑ ΝΕΑ: Βαθύ κούρεμα και παιχνίδι με τη φωτιά
Δραματικός μαραθώνιος για λύση στο παρά πέντε. Ανοιχτό το ποσοστό- δεν αποκλείεται ακόμη και 60%. Λιγότεροι τόκοι, περισσότερο βιώσιμο το χρέος, μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει η χώρα από το τούνελ σε τρία εως πέντε χρόνια εφόσον δεν δημιουργηθούν νέα ελλείμματα. Αν το κούρεμα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός, οι ελληνικές τράπεζες, δεν θα βρίσκουν εύκολα χρηματοδότηση και θα αργήσει η επιστροφή στις αγορές.

CityPress: Μέρκελ-Σαρκοζί Συντηρούν το αδιέξοδο
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να συμφωνήσουν σε στρατηγική εξόδου από την κρίση. Γ.Παπανδρέου:αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Αντ.Σαμαράς: Δεν υπάρχει λύση χωρίς αναπτυξιακή πολιτική.

Metro: Κολασμένο 48ωρο για την Ελλάδα
Την Τετάρτη στη νέα Σύνοδο Κορυφής οι οριστικές αποφάσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Εκτακτη συνάντηση χθες Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περιμένοντας τον …κουρέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Κλειδώνει την Τετάρτη “haircut” γύρω στο 50%
Ηaircut γύρω στο 50% του ελληνικού χρέους, με στόχο να μειωθεί στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2020, αποφασίστηκε καταρχήν στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θρίλερ με το haircut. Σκληρή μάχη κυβερνήσεων-τραπεζών
Γ.Παπανδρέου: Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν μέρος του κόστους. Η Άγκελα Μέρκελ επιμένει σε “κούρεμα” 50%-60% στο χρέος. Αντιπρόταση 40% από τις τράπεζες για εθελοντική συμμετοχή.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κλειδώνουν την Τετάρτη οι αποφάσεις για το χρέος
Κοντά σε οριστική συμφωνία για το ελληνικό χρέος βρίσκεται η Ευρωζώνη, όπως προέκυψε από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και το τελικό σχέδιο εκτός απροόπτου θα εγκριθεί από τους 17 την Τετάρτη. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του hair cut, οι τράπεζες φέρονται να αποδέχονται το ποσοστό να διαμορφωθεί στο 40% που προσεγγίζει τη γερμανική πρόταση η οποία είναι μεταξύ 50%-60%.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320384

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *