Το «Μαύρο Μπλόκο» και το σχέδιο για εισβολή στη Βουλή

Σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το διήμερο των μεγάλων διαδηλώσεων στην Αθήνα είχαν ομάδες αντιεξουσιαστών! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες αυτές είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και τις καταστάσεις που θα προέκυπταν είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη μέρα της πανελλαδικής απεργίας.

Το σχέδιο αυτό ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς οι ομάδες περιφρούρησης δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τόσο την πρώτη μέρα αλλά κυρίως τη δεύτερη, “περικύκλωσαν” τη Βουλή και τα σημεία από τα οποία θα επιχειρούνταν η εισβολή, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό των ομάδων αυτών.

Το πολεμικό κλίμα των ομάδων αυτών αποτυπώθηκε τόσο στις κλειστές συναντήσεις που είχαν αλλά και στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν πριν από τη διήμερη απεργία αλλά και αμέσως μετά τα μεγάλα επεισόδια το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ανακοίνωση ομάδας αναρχικών με τίτλο “ένας στόχος, μια φωνή να καεί το μπουρδ… η Βουλή” στις 18 Οκτωβρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ο κοινωνικός ψυχισμός έχει θέσει εδώ και δύο χρόνια ως άμεση προτεραιότητα την εισβολή των διαδηλωτών στο “μπουρδ? της Βουλής” αλλά και στα κρατικά κτίρια”.
Το «Μαύρο Μπλόκο» και το σχέδιο για εισβολή στη Βουλή

Η ομάδα αυτή επισημαίνει, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι το ΚΚΕ θα περικυκλώσει τη Βουλή, ότι ο Περισσός “έχει απλώσει μια μαξιλάρα σωτηρίας απέναντι στις διαθέσεις εισβολής στη Βουλή”.

Μια άλλη ομάδα με την επωνυμία “Συσπείρωση Αναρχικών” με ανακοίνωση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τονίζει ότι “η μόνη δυνατότητα για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα ήταν η κατάληψη της Βουλής από τους διαδηλωτές στη διάρκεια αυτής της 48ωρης κινητοποίησης, κάτι δηλαδή που βρισκόταν στα σκαριά κατά την ψήφιση του “μνημονίου” και το οποίο ανέκοψε η δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στη Μαρφίν…”.

Με λεπτομέρειες
Η ομάδα υπογραμμίζει ακόμη ότι “είχαν περιγράψει με απλό τρόπο κάποιες δυνατότητες για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου”. Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, οι “κρανοροπαλοφόροι” της περιφρούρησης του ΚΚΕ στην κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου έκαναν τεστ για την επόμενη μέρα και παρέμειναν επί τετράωρο στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι τη δεύτερη μέρα οι ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ περικύκλωσαν κυριολεκτικά τη Βουλή – ακόμη και σε σημεία στα οποία απέναντί τους δεν είχαν μέλη του ΚΚΕ αλλά διαδηλωτές από άλλους χώρους. Πολύ πιθανόν στην ηγεσία του ΚΚΕ να είχαν φτάσει πληροφορίες για τα σχέδια ομάδων αντιεξουσιαστών, ενώ ανάλογες πληροφορίες φαίνεται να είχε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ηλεκτρονική ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο: “Αν το ΚΚΕ δεν λειτουργούσε σήμερα σαν το μακρύ χέρι του κράτους ο κόσμος θα έμπαινε στη Βουλή, οι μπάτσοι δεν άντεχαν και δεύτερη συνεχόμενη μέρα την οργισμένη επίθεση του κόσμου”.

Η δολοφονική επίθεση ομάδων αντιεξουσιαστών σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης και τα όσα επακολούθησαν άνοιξαν και πάλι μια μεγάλη βεντέτα μεταξύ αναρχικών και ΚΚΕ, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματος κάνοντας λόγο για οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ενώ επεσήμανε ότι “το ΠΑΜΕ έκανε αυτό που κάνει πάντα και που κάνουν όλα τα σοβαρά συνδικάτα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο: περιφρουρεί τις πορείες του”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Το λεγόμενο “Μαύρο Μπλοκ” περιλαμβάνει ομάδες και άτομα τα οποία ασπάζονται τον εξεγερσιακό αναρχισμό.

Το… ρεύμα αυτό εμφανίσθηκε στην Ιταλία περίπου το 1968 και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό του εξεγερσιακού αναρχισμού είναι η έμφαση στη διαρκή άμεση δράση και σύγκρουση με το κράτος αντί για τη ρητορική προπαγάνδα. Οι εξεγερσιακοί βλέπουν στην καθημερινή ανυπακοή και εξέγερση τον σπόρο της πραγματικής επανάστασης.

Στην Ελλάδα το “Μαύρο Μπλοκ” αποτελείται από δεκάδες ομάδες ? ακόμη και εκτός Αττικής- οι οποίες δεν έχουν καμία επικοινωνία με την “καθεστωτική” Αριστερά και τους “αριστεριστές”. Κατεβαίνει πάντα συντεταγμένα και με σχέδιο στις πορείες, συγκρούεται με την αστυνομία.

Αποστάσεις από τις ομάδες αυτές κρατούν άλλες ομάδες αναρχικών, οι οποίες στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις έχουν στήσει αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, διεκδικώντας έναν διαφορετικό ρόλο στον χώρο των αναρχικών. Οι ομάδες αυτές αρνούνται την “τυφλή βία” και την τρομοκρατία.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63479205

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *