Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 23-10-11

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Πορεία στα τυφλά. Εντονη κινητικότητα τη νύχτα στις Βρυξέλλες. Παζαρεύουν κούρεμα 60%”.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι “Στις Συνόδους Κορυφής σήμερα και την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και το μέλλον του ευρώ. Υπουργοί και βουλευτές πιέζουν τον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις επιστρέψει, να πάρει πρωτοβουλίες”.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Ο λαός μπορεί ! Να ανατρέψει μνημόνιο- κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καταλύτης για πολιτικές ανατροπές η 48ωρη γενική απεργία. Δυναμικές και ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ κατά του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Η επόμενη ημέρα άρχισε στο ΠΑΣΟΚ”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Το δίλημμα των 180. Γιώργος: Δεν παραιτούμαι, συζητώ όλα τα άλλα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες ζητούν μετ΄επιτάσεως τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, διαμηνύει, όμως, ότι αποκλείεται να μπει στην ατζέντα θέμα παραίτησής του”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Ρωσικό πατριαρχικό ενδιαφέρον για τη Μονή Εσφιγμένου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Μακρά αναφορά με το ιστορικό των διώξεων της Μονής μεταφράστηκε ήδη από το αρμόδιο υπουργείο. Η Μόσχα θεωρεί τις διώξεις αποτέλεσμα των εγωϊστικών θέσεων του Φαναρίου και της μη υποταγής των μοναχών στην εκκλησιαστική νοοτροπία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “ΙΚΑ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ποιους συμφέρει τώρα η έξοδος”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Ο νέος ασφαλιστικός νόμος έχει αλλάξει ριζικά τον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας, καθώς πλέον τρόπος υπολογισμού της σύνταξης είναι διαφορετικός, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αυξημένα, ενώ και τα έτη ασφάλισης προσαυξήθηκαν”.

Η ΕΠΟΧΗ: “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : γατζωμένη και τρόικα και διαπλοκή. ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ : κοινωνική σφαγή στο κουρείο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Σε κρίσιμη κατάστση από τα ισχυρά πλήγματα που δέχεται, κυρίως με τις αλλεπάλληλες λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά και τις εσωτερικές αμφισβητήσεις, η κυβέρνηση Παπανδρέου ελπίζει να βρει σωσίβιο σε μια – έστω και ερήμην της- απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που θα μπορούσε να προβληθεί ως διευκόλυνση για την Ελλάδα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ωρα μηδέν για την Ελλάδα”..

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι “Μαξίμου: Λύση μόνο με πρωθυπουργό Παπανδρέου. Προωθείται μεγάλο “κούρεμα” με αλλαγή των όρων. Κρίση επιβίωσης και ταυτότητας της ελληνικής κοινωνίας”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝ και οι Ελληνες, με εντολή της κυβέρνησης, αγόραζαν… “σκουπίδια”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Οι πύλες του Ειδικού Δικαστηριου ανοίγουν για τον ένοικο του Μαξίμου εάν προχωρήσει σε συμφωνία αποδοχής του πακέτου φτώχευσης εντός ευρώ που επεξεργάζεται η τρόικα με κυρίαρχους των εξελίξεων τους Γερμανούς που επιδιώκουν να τους περάσει “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων ακόμα και πάνω από 60%”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ. Κόντρα σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και τα κόμματά τους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Δύο είναι τα βασικά δεδομένα που αυτή την περίοδο καθορίζουν τις εξελίξεις στην ΕΕ και την Ελλάδα: πρώτο, η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, δεύτερο, οι οξύτατοι ανταγωνισμοί στο φόντο της κρίσης, για τον επιμερισμό της ζημιάς που συνεπάγεται η ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου”.

Ο ΛΟΓΟΣ : “Ο αδιέξοδος κύκλος των φόρων.”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Από το περίφημο 0+0=14 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο μείον 5 μισθούς υπέρ φόρων και μνημονίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και δύο χρόνια όλοι οι Ελληνες και θα ενταθεί από το 2012 καθώς το συνολικό πακέτο είναι πολύ σκληρότερο από τους αρχικούς υπολογισμούς”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Μοίρασαν ήδη τα ιμάτια της Ελλάδας”.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα καταπιάνεται με το “μοίρασμα”. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί παίρνουν το σύστημα φορολόγησης, στους Γάλλους ο προϋπολογισμός και η υγεία, στους Φιλανδούς η επιχειρηματική ανάπτυξη, ενώ οι Ολλανδοί αναλαμβάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Ανατροπές-σοκ από κούρεμα-μαμούθ σε τράπεζες, επιχειρήσεις, συντάξεις”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Η πρόταση της τρόικας στο eurogroup για “κούρεμα” – μαμούθ του ελληνικού χρέους έως και 60% φέρνει ανατροπές -σοκ στην Αθήνα. Ηδη κινήσεις για αλλαγές καθώς και για προσφυγή στις κάλπες διενεργούνται μεταξύ βουλευτών, ενώ βαρειές αναμένονται οι επιπτώσεις σε ταμεία, επιχειρήσεις και τράπεζες”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ο πρωθυπουργός”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Η δραματική δίωρη συνάντηση και συνομιλία της Λούκας Κατσέλη με τον Γ. Παπανδρέου παρουσία του Β. Βενιζέλου την Πέμπτη, στα πλαίσια μιας απέλπιδας προσπάθειας να μεταπειστεί η Λούκα για να υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37, ήταν εξόχως αποκαλυπτική και προθέσεων και κλίματος που έχει δυναμικά διαμορφωθεί εντός της κυβέρνησης, αλλά – εντέλει- και πολιτικών προσεγγίσεων”.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: “Τέλος χρόνου για τον Παπανδρειυ. ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Όλες οι “τάσεις” στο ΠΑΣΟΚ σπρώχνουν τον πρωθυπουργό σε “πολιτικές πρωτοβουλίες” δηλαδή σε πρόωρες εκλογές. Η απειλή “Δεν ψηφίζω τα επόμενα μέτρα”. Εφιάλτης για το Μαξίμου που απάντησε στις πιέσεις με …επιστολή στήριξης από 28 βουλευτές”.

Realnews: “”Κουρεύουν” το Γιώργο. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ετοιμοι για όλα οι δελφίνοι. Μυστικές επαφές με βουλευτές και συνδικαλιστές έχουν αρχίσει Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης. Πρόωρες εκλογές προτείνουν στον πρωθυπουργό κορυφαίοι υπουργοί, ενώ βουλευτές τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης. Γρίφος η στάση Βενιζέλου”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πώς να κουρέψετε τις οφειλές σας στις τράπεζες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Η πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που “κουρεύει” το δάνειο ενός μακροχρόνια άνεργου κατά 50%, ο οποίος είχε συνολική οφειλή σε τράπεζα ύψους 158.562,22 ευρώ είναι μια ακόμη απόφαση σε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που δημιουργούν προσδοκίες για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: “Θολό τοπίο στην Ευρώπη. Μπαλάκι μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου η Ελλάδα”.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι “Η νέα – και κάθε άλλο παρά τελευταία- πράξη του “ελληνικού δράματος” αρχίζει να παίζεται από σήμερα στις Βρυξέλλες σε έναν τετραήμερο μαραθώνιο που προαναγγέλθηκε ως η “ιστορική σύνοδος” που θα έκρινε το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320249

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *