One thought to “Παρατηρήσεις και κριτική επί του προσχεδίου νόμου για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας”

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ:
    Με καλή πίστη ότι θα εξασφαλιστούν αδιάβλητες εξετάσεις, πρόκειται για ένα μέτρο που θα έπρεπε να είχε επιβληθεί από καιρό!
    Ήρθε η ώρα, έστω και με τις διάφορες παραλείψεις του νόμου, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ!
    Οι διαβασμένοι απόφοιτοι ΟΠΟΙΟΥ πανεπιστημίου, αλλά ειδικότερα οι απόφοιτοι των ΕΠΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που εισήχθηκαν με πανελλήνιες εξετάσεις και έχουν μάθει με κόπο από μικρά παιδιά να χτίζουν τους στόχους τους, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα, έστω κι αν έχουν περάσει κάποια χρόνια από τη λήψη του πτυχίου.
    Σε αντίθεση με όσα λέει ο συνάδελφος, τώρα δίνεται η ευκαιρία στους καλύτερους να μην ξενιτευτούν γιατί τους πετούσαν σε μια λίστα με τους υπόλοιπους (και όταν λέω τους καλύτερους δεν εννοώ εμένα φυσικά αλλά αριστούχους απόφοιτους των επτά σχολών της χώρας που απορροφήθηκαν σε διεθνούς φήμης νοσοκομεία), τώρα δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να διεκδικήσει να κάνει την ειδικότητα που θέλει στη χώρα του, τώρα δίνεται η ευκαιρία στις καλύτερες κλινικές και στα καλύτερα εργαστήρια να στελεχωθούν από τους καλύτερους!!!
    Και ναι, ο ιατροδικαστής πρέπει να ξέρει από προκλητά δυναμικά, ενώ η απαξιωτική αναφορά στην ιστολογία και τη βιοχημεία δείχνει ανθρώπους που έχουν άγνοια για τη σύγχρονη κλινική ιατρική, φαρμακολογία, διαγνωστική και θεραπευτική που εστιάζει πλέον σχεδόν αποκλειστικά στους κυτταρικούς, ιστοειδικούς και μοριακούς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς!!! Η ειδικότητα δεν είναι υπηρεσία υπαίθρου!
    Όσον αφορά στο “εσύ μιλάς γιατί δεν σε πιάνουν οι εξετάσεις” η απάντηση είναι ότι μακάρι να με έπιαναν για να έχω ανοιχτές επιλογές και όχι λίαν περιορισμένες τη ώρα που έπρεπε.

    Αντώνης Ν. Γαργαλιώνης
    Ειδικευόμενος Ιατρικής Βιοπαθολογίας Γ.Π.Ν. Τρίπολης
    Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *