Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 21-10-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

Οσο βουλιάζουν μας πνίγουν με νέα βάρη

“Η κυβερνητική πλειοψηφία -έστω και μειωμένη- ψηφίζει, η Κομισιόν ομολογεί την αποτυχία των μνημονιακών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα πιέζει για τη λήψη νέων πιο επώδυνων. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, το έλλειμμα διογκώνετε φέτος στο 8,9%, η ύφεση για το 2012 θα είναι βαθύτερη και το χρέος χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο. Ταυτόχρονα όμως συνιστά μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επιβολή επιπλέον βαρών 8,2 δισ. για 2013 και 2014”

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:

Ψήφισαν με έναν νεκρό στο Σύνταγμα!

“Μία πραγματική λαοθάλασσα σχηματίστηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για την επικείμενη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της νεότερης ιστορίας”

Η ΑΥΓΗ:

Στον αέρα παρά την ψήφο

“Εντείνεται η αίσθηση πολιτικού αδιεξόδου στην κυβέρνηση, καθώς χθες περιορίστηκε ακόμη περισσότερο η δεδηλωμένη πλειοψηφία της στη Βουλή έπειτα από τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη”. Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Νόμος βαμμένος με αίμα”

ΑΥΡΙΑΝΗ:

Εβαψε με αίμα τα χέρια του ο Γιωργάκης

“Η σιδηρόφρακτη χούντα της Τρόικας είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 53χρονου οικοδόμου, η τελευταία πνοή του οποίου σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της συμμορίας του Μνημονίου που ισοπεδώνει καθημερινά τη χώρα”

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:

Νόμος βαμμένος με αίμα

“Αποτέλεσμα της γενικευμένης τυφλής βίας ήταν να τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές και να χάσει τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ο 53χρονος Δημήτρης Κοτσαρίδης, άνεργος οικοδόμος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και πατέρας δύο παιδιών”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

Θέλουν εμφύλιο

“Γεγονότα που μόνο σε εμφύλια σύρραξη παραπέμπουν έζησε η Αθήνα χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μπροστά στη Βουλή”

ΕΘΝΟΣ:

Μέτρα τρόμου. Δολοφονικό αμόκ με κουκούλες κατά ΠΑΜΕ

“Μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε και δεκάδες διαδηλωτές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο το Σύνταγμα. Η ημέρα τρόμου στιγματίστηκε από τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων στα συντεταγμένα μπλοκ του ΠΑΜΕ”

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:

Η «προφήτισσα» Βάνγκα για πνευματικά και τεχνολογικά θέματα!…

“Σ’ αυτό το τρίτο και τελευταίο μέρος μέρος του αφιερώματός μας στη Βουλγάρα «Πυθία» Βάνγκα θα παραθέσουμε μερικά ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία από τη διδασκαλία αυτής της αποκαλούμενης από πολλούς και ως ‘προφήτισσας'”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:

Με απάτη ψηφίστηκε το άρθρο 37

“Η αποκάλυψη του περιεχομένου των επιστολών που απέστειλαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης γύρω από το περίφημο άρθρο 37, που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις”

ΕΣΤΙΑ:

Εκτός ελέγχου η κατάστασις

“Παρά την υπερψήφιση χθες το βράδυ του επιμάχου πολυνομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να διαχειρισθή την κατάσταση”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Σοκ από την ωμή βία

“Αγρια επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όταν κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν ωμή επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που ήταν παρατεταγμένοι έξω από τη Βουλή. Το σοκ που προκάλεσαν έγινε πιο έντονο λίγες ώρες αργότερα, όταν 53χρονος οικοδόμος, μέλος του ΠΑΜΕ, εξέπνευσε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός”

Ο ΛΟΓΟΣ:

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με… απώλειες. Ηχηρό όχι από τη σιωπηρή πλειοψηφία…

“Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του λαού της Αθήνας στη χθεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία σε αυτή τη φάση συμπυκνώνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή”

ΤΑ ΝΕΑ:

Η ελληνική τραγωδία

“Σε πολυ βαρύ κλίμα -τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία- πέρασε η κυβέρνηση τα σκληρά μέτρα που απαιτεί η τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η κακοφωνία στην ευρωζώνη”

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας:

5 κόκκινες γραμμές

“Οι εθνικές θέσεις στην κρίσιμη διαπραγμάτευση της Κυριακής, όπως τις περιέγραψε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:

Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει η διαδήλωση βάφτηκε με αίμα

“Η διαδήλωση για μία ακόμα φορά βάφτηκε με αίμα λόγω της ανεγκέφαλης συμπεριφοράς των γνωστών-αγνώστων. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο με την ελπίδα ή την ψευδαίσθηση της διάσωσης, χωρίς όμως πραγματικά να γνωρίζουν τις αποφάσεις της κ. Μέρκελ”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:

Οργανωμένη δολοφονική επίθεση προκοβατόρων σε διατεταγμένη αποστολή κατά του ΠΑΜΕ

“Νεκρός ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ. Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένειά του. Πάνω από 80 τραυματίες. Οι προβοκάτορες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών απέτυχαν να διαλύσουν τη διαδήλωση”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ:

Ζήτημα… βιωσιμότητας του χρέους από τρόικα

“Την αποδέσμευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ το συντομότερο δυνατόν συνιστά η τρόικα προς το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το προσχέδιο της έκθεσης προόδου που διέρρευσε από το Βερολίνο”

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:

Απειλή διαρκείας το χρέος και η ύφεση

“Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για τις επιπτώσεις στην οικονομία από την παρατεταμένη ύφεση στέλνει η Κομισιόν και η ΕΚΤ”

ΚΕΡΔΟΣ:

Πάμε για διπλή Σύνοδο Κορυφής

“Σε ευρωπαϊκό θρίλερ διαρκείας, με διπλή τελικά Σύνοδο Κορυφής, εξελίσσεται η «μόνιμη» απάντησε στην ελληνική κρίση που υποσχέθηκαν Μέρκελ και Σαρκοζί – ένα θρίλερ που έφερε στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης Βερολίνο και Παρίσι”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:

«Θολό τοπίο» και αναβολή των αποφάσεων στη Σύνοδο

“Έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη, θα παρουσιάσουν οι ηγέτης της Ευρωζώνης τις τελικές τους αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους”

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *