Κουτρουμάνης: “ίση μεταχείριση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ”

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τους γιατρούς που έχουν συνάψει συνεργασία με τον νέο ασφαλιστικό φορέα ΕΟΠΥΥ να αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας

Τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΙΚΑ, έχουν απαντηθεί με τη δημόσια και ενυπόγραφη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Κουτρουμάνη. Εντούτοις η θέση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι ότι και οι ιατροί του ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ πλέον, πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Η εφαρμογή του θεσμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας χρειάζεται ομαλή μετάβαση και στήριξη, όχι πειραματισμούς, προκειμένου να μην ακυρωθεί αυτή η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Ζητήσαμε τη συνεργασία όλου του ιατρικού κόσμου μέσω των συλλόγων τους, μετά από ειλικρινή διάλογο με αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση και οι δεσμεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά των γιατρών δεν ήταν εφήμερης διάρκειας. Διαβεβαιώνω λοιπόν ότι οι στρατηγικοί στόχοι είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για την ικανοποίηση του έλληνα ασφαλισμένου και οι αδιατάρακτες εργασιακές σχέσεις του συνόλου των εργαζομένων, με οποιαδήποτε σχέση και αν εργάζονται (μόνιμοι, αορίστου χρόνου), στη βάση του σεβασμού και της ειλικρινούς συνεργασίας, στις δύσκολες συνθήκες του ΕΟΠΥΥ. Κάθε φήμη που αμφισβητεί τα παραπάνω είναι κακόβουλη, την διαψεύδω και εκφράζει εκείνους που δεν θέλουν την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

http://www.iatrikostypos.com/politiki-tis-ygeias/item/7323-κουτρουμάνης-“ίση-μεταχείριση-των-γιατρών-του-εοπυυ-με-τους-γιατρούς-του-εσυ”.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *