Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας.Σχετικά με τις διεκδικήσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

AΡ.ΠΡΩΤ. 21207
Κέρκυρα, 14-10-11
H Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στις 12-10-11 καταδίκασε τις διεκδικήσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ με τη συνάντηση των εκπροσώπων της, με την Ηγεσία του ΕΟΠΥΥ όσων αφορά κυρίως το αίτημά τους για τους ιατρούς που υπηρετούν ήδη στο ΙΚΑ να έχουν πρόσθετες αποδοχές από τον ΕΟΠΥΥ μέσα από τη λειτουργία του ιδιωτικού τους ιατρείου και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τη στιγμή που όλοι μας αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ με τα κριτήρια μας όπως αυτά τα έχουμε κατά καιρούς δηλώσει και μη έχοντας καμμία διαβεβαίωση από την επίσημη πολιτεία παρά μόνο από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ας στραφούμε τουλάχιστον σοβαρά να διεκδικήσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΓΡΑΦΙΑ για όσους ιατρούς δεν θέλουν να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο άρθρο 23 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας αναφέρεται το εξής:

Ιατρική περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από ιατρούς, ως ακολούθως:

α) Από τους μόνιμους, καθώς και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

β) Από ιατρούς, οι οποίοι συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας δύο (2) ή τριών (3) ετών.

Όπως φαίνεται στην Α’ κατηγορία είναι ενταγμένοι ήδη οι ιατροί του ΙΚΑ με οικονομικές απολαβές που ήδη παίρνουν. Δεν δύναται να γίνεται διαπραγμάτευση για επιπλέον αμοιβή μέσα από το σύστημα ΕΟΠΥΥ της ως άνω κατηγορίας ιατρών όταν η πλειοψηφία των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών δεν έχει ακόμη καταξιώσει τι απολαβές και με τι σύστημα θα έχει στον ΕΟΠΥΥ.

Αν θέλουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ να καλύψουν τα οικονομικά συμφέροντα των ενταγμένων ιατρών ας ζητήσουν -μιας και ένταξαν τον ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ- γενναία αύξηση της πάγιας αντιμισθίας τους.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Αλέξιος Μόρτικος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *