Αρρυθμίες στις συντάξεις του ΙΚΑ

Μετ΄ εμποδίων θα γίνει η καταβολή των συντάξεων στο ΙΚΑ, καθώς χιλιάδες συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μην εισπράξουν αυτόν τον μήνα τα χρήματα που δικαιούνται. Η διοίκηση του ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ -η οποία εκτελεί τη μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων-προχώρησε σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων.

Ουσιαστικά υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας συνταξιούχοι τριών… ταχυτήτων:

Οσοι έχουν απογραφεί ?δηλαδή 934.872 άτομα- θα πάρουν τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού στις 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο είναι πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο ποσό της σύνταξης, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ, δεν έχει όλες τις πληροφορίες.
Οι περίπου 80.000 συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί θα πρέπει να περάσουν από υποκαταστήματα του Ταμείου για να πιστοποιήσουν τα στοιχεία τους. Σε αυτή την περίπτωση η πληρωμή θα γίνει στα υποκαταστήματα στις 24 Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως το ταμείο προχώρησε στην καταγραφή όλων των συνταξιούχων για να διαπιστώσει αν καταβάλλονται χρήματα σε ασφαλισμένους – “φαντάσματα”.
Δεν θα καταβληθεί η σύνταξη του Νοεμβρίου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται για συντάξεις κατοίκων εξωτερικού (εκτιμάται πως είναι περίπου 30.000), οι νέες συντάξεις που εκδόθηκαν με χειρόγραφη διαδικασία και όσοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ. Για τις κατηγορίες αυτές θα καταβληθεί η σύνταξη Νοεμβρίου μαζί με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου

Οι εργαζόμενοι
Μιλώντας στο “Έθνος” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων “οι εργαζόμενοι στο ταμείο μέχρι και τα σαββατοκύριακα δούλεψαν για να πληρωθούν κανονικά οι συνταξιούχοι. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμαι τους ασφαλισμένους. Πάνω από όλα στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Για τα προβλήματα φταίει η οργάνωση του ΙΚΑ και οι κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις ή με μετατάξεις. Μόνο έτσι θα βγαίνουν συντάξεις μέσα σε μία μέρα και όχι σε δεκαπέντε μήνες όπως γίνεται σήμερα”.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63475151

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *