ΠΑΣΚ-Γιατρών σχετικά με τους προβληματισμούς των τριών υπουργών

ΑΘΗΝΑ 17/10/2011
Αγαπητοί φίλοι .
Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση των τριών υπουργών και εντυπωσιαστήκαμε με τις διαπιστώσεις τις οποίες κάνουν για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα.
Ξεχνούν όμως και οι τρείς υπουργοί και όλοι οι υπουργοί της κυβερνητικής επιτροπής(αναλογικά ο καθένας ανάλογα με τον χρόνο άσκησης εξουσίας) ότι όλοι τους αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Σήμερα το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει απαξιωθεί, γιατί με τις πρακτικές του οδήγησε την χώρα στην τραγωδία που βιώνουμε όλοι μας .
Τις πελατειακές σχέσεις με τον πολίτη και τις συντεχνίες, τις καλλιέργησαν και τις εξέθρεψαν οι ίδιοι, που σήμερα διαπιστώνουν το αδιέξοδο στις πολιτικές που εφάρμοσαν κατά τα  μεγάλα διαστήματα που υπήρξα υπουργοί.
Είναι οι ίδιοι που έθεσαν την οικονομική πολιτική πάνω από την πραγματική πολιτική.
Με αποτέλεσμα να εκκολάψουν το αυγό του φιδιού, δηλαδή την διαπλοκή, την αναξιοκρατία , την πελατειακή σχέση, την διόγκωση του δημόσιου τομέα, τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των προμηθειών των εξοπλισμών, των απευθείας αναθέσεων των ολυμπιακών έργων, των Greek statistics, της Ζήμενς (ακόμη και σήμερα κλείνουν την υπόθεση άρον –άρον)και πολλά άλλα.
Σήμερα αν οι συνδικαλιστές και οι λεγόμενες συντεχνίες αντιδρούν δυναμικά, αντιδρούν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και όχι τα οικονομικά τους κεκτημένα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι έχει καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας  .
Μπορεί να αντιδρούν ακραία αλλά μήπως ακραία δεν είναι και η πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και όλων των περιοριστικών πολιτικών που θα εφαρμοστούν από εδώ και πέρα εις βάρος των εργαζομένων??
Με ποια αξιοπιστία η παρούσα πολιτική ηγεσία του Κινήματος θα πείσει των Ελληνικό λαό να στοιχηθεί  στην μεγάλη προσπάθεια  πού πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η χώρα στην νέα εποχή??
Είμαστε πεισμένοι ότι όλο το κάδρο των μελών  της κυβερνητικής επιτροπής γνώριζε  την οικονομική κατάσταση της χώρας ,γνώριζαν επίσης και το βάθος της κρίσης το οποίο απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό.
Αλλά και αν δεχθούμε την ακραία περίπτωση ότι δεν γνώριζαν το βάθος της κρίσης γιατί δεν ενημέρωσαν από την επόμενη μέρα τον Ελληνικό λαό ????
Γιατί δεν σχεδίασαν ένα πρόγραμμα συντεταγμένης υποχώρησης και  διαθρωτικών αλλαγών και να το θέσουν υπόψη του Ελληνικού λαού και να προσφύγουν στην  έγκριση  του??
Δεν μπόρεσαν να σχεδιάσουν και να στοχεύσουν με το τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν την διαπραγματευτική τους ικανότητα, βάδισαν χωρίς σχέδιο.
Αδράνησαν , μαθημένοι σε μια πολιτική διαχείριση με βάση την πελατειακή σχέση και την έντονη ανάμιξη τους στην δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς ,όχι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης τους με αξιολόγηση και αξιοκρατία , αλλά στο παιγνίδι του ανακατέματος των διευθυντών ,υπαλλήλων κλπ δεν μπόρεσαν να διαχειρισθούν τα σύνθετα πολιτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την οικονομική κατάρρευση της χώρας .
Όλα τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής(αναλογικά) συμμετείχαν  στον υπερδανεισμό της χώρας, προς ίδιον πολιτικό όφελος.
Μια χώρα δανείζεται για να επένδυση τα δανικά σε παραγωγικούς τομείς που θα αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όχι να τα μοιράσει στην εκλογική πελατεία του κόμματος ή της συντεχνίας που πιέζει.
Τις ενοχές τους όμως στην ασκούμενη πολιτική  τις επιρρίπτουν  με τόση ευκολία και θράσος στους συνδικαλιστές ή στους πολίτες, οι οποίοι  δεν κατανοούν την κατάσταση στην χώρα και δεν συμμετέχουν στην εφαρμογή των νόμων( που παίρνονται εντελώς στο πόδι) και έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται κιόλας .
Ο ένας τουλάχιστον εκ των τριών υπουργών ,ο υπουργός υγείας είναι η ακραία μορφή των νομοθετικών γονατογραφημάτων, δεν κατανοεί ότι η δημόσια υγεία στην χώρα κάθε μέρα κατακρημνίζεται και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι τραγική.
Είναι η τραγική φιγούρα ενός ρητορεύοντως νάρκισσου πολιτικού, πραγματικού πολιτικού εκπροσώπου της συντεχνίας των πανεπιστημιακών που με το πρόσφατο γονατογραφήματα του τροποποίησε τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών.
Χωρίς σχεδιασμό αντιμετώπισης του συνόλου των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του δημόσιου τομέα, εντελώς αποσπασματικά στα πλαίσια της πελατειακής σχέσης νομοθέτησε το ιδιωτικό ιατρείο των πανεπιστημιακών .
Κατόπιν όλων αυτών τίθεται το ερώτημα, προς τι η ανάρτηση των προβληματισμών των τριών υπουργών?? Προς το κομματικό ακροατήριο?? Μα αυτό τους έχει απορρίψει, προς το εθνικό ακροατήριο?? Μα και αυτό τους έχει απορρίψει, άρα??
Νομίζουν οι αφελείς ότι ο Ελληνικός λαός είναι τόσο αμνήμων ώστε να δώσει συγχωροχάρτι σε όλους αυτούς που των οδήγησαν εδώ και με περισσό θράσος έχουν πολιτικές φιλοδοξίες να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ .
Είναι γελασμένοι διότι ο Ελληνικός λαός και μνήμη έχει και πολιτικό αισθητήριο έχει και θέλει ανατροπές, αλλά από εκείνους τους πολιτικούς που θα επαναφέρουν την πολιτική πάνω από την οικονομία, θα επαναφέρουν τις πολιτικές και ηθικές  αξίες  στην κοινωνία θα αποκαταστήσουν την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και θα επαναφέρουν την σύνδεση αμοιβής και εργασίας .

Η ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ κατανοώντας την τραγική κατάσταση της χώρας και στον βαθμό που μπορεί να επηρεάσει κοινωνικές εξελίξεις, δεν θα δεχθεί κανένα από τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής να κάνει τον σωτήρα της χώρας.
Έδειξαν και απέδειξαν χρόνια τώρα  την ικανότητα τους στο πολιτικό μάνατζμεντ .
Προτείνουμε :
Ένα συνέδριο πραγματικό ,ανόθευτο ,μαζικό, πολιτικό  που θα επαναπροσδιορίσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ  στις νέες εθνικές και διεθνείς συνθήκες .
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε σε τι δημοκρατία θέλουμε να ζήσουμε .
Να επαναπροσδιορίσουμε την λειτουργία και τους ρόλους των  δημοκρατικών  θεσμών  της χώρας .
Πρέπει να επαναφέρομαι έννοιες και αξίες που το κίνημα μας είχε και τις ξεχάσαμε.
Όπως η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας και τι περιεχόμενο της δίνουμε  σήμερα.
Την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας με το σημερινό της περιεχόμενο.
Την έννοια της κοινωνικής δικαιοσίνης ,που καταρρακώθηκε με την εφαρμοσμένη πολιτική της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης (βλέπε Ζήμενς ,εξοπλισμοί ,διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας).
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ  είναι υπερήφανος για τις ιδρυτικές του αξίες αλλά πληγωμένος από αυτούς που κλήθηκαν να τις υπηρετήσουν και μεταξύ αυτών είναι και οι τρείς στοχαζόμενοι υπουργοί.
Για την ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ
Δρ. Νικόλαος Εμμ. Μπατάκης
Συντονιστής διευθυντής ακτινολόγος.
Μέλος του Δ.Σ του Ι.Σ.Α
Μέλος εκτελεστικής επιτροπής του ΚΕΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *