Αναστάσιος Βασιάδης. Αισιόδοξη εξέλιξη η αντίδραση των συνταξιούχων για τον ενιαίο κανονισμό παροχών υγείας

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ  Μέλος Δ.Σ. ΠΙΣ
Μέσα στην γενικότερα απαισιόδοξη και μοιρολατρική στάση  που δείχνουν οι πολίτες στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, για την απεργαζόμενη εις βάρος τους  δραματική υποβάθμιση του ανεκτίμητου αγαθού των Υπηρεσιών Υγείας, εξαιρετικά αισιόδοξη εξέλιξη αποτελεί το ψήφισμα που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πολιτικών Συνταξιούχων.
Οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι  χωρίς να απεμπολούν τις δυναμικές τους διεκδικήσεις, απέναντι στην εξοντωτική για  όλους οικονομική πολιτική που ασκείται,  επικεντρώνονται στο καίριο ζήτημα της δραματικά υποβαθμιζόμενης υγειονομικής τους περίθαλψης και απορρίπτουν αναφανδόν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας ως  καταστρεπτικό για την κοινωνική ασφάλιση.
Οι Συνταξιούχοι  επισημαίνουν  την επικείμενη συνολική υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τις οποίες κατατάσουν σε επίπεδο τριτοκοσμικής χώρας.
Τονίζουν με δραματικό τρόπο την μεγάλη επιβάρυνση στις δαπάνες περίθαλψης που θα υποβληθούν οι άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι, πολλοί των οποίων θα αδυνατούν να  τις  καταβάλλουν υπό τις παρούσες τραγικές οικονομικές συνθήκες, καταδικαζόμενοι σε φυσική εξόντωση.
Κατά την διαπίστωση των Συνταξιούχων, ο Ενιαίος Κανονισμός  εξαναγκάζει τους ασφαλισμένους να περικόπτουν ακόμη και από τις καθημερινές ανάγκες τους, προκειμένου να προσφεύγουν στα επιχειρηματικά  κέντρα περίθαλψης, για να  προστατέψουν την υγεία τους.
Η Ομοσπονδία των Πολιτικών Συνταξιούχων, διαμαρτύρεται για το γεγονός, ότι κατά τη σύνταξή του Κανονισμού δεν ζητήθηκε η γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι  οι χρήστες  υγείας και δεν διεξήχθη κανένας διάλογος.
Καταλήγει δε με την αυτονόητη απαίτηση της παροχής περίθαλψης, αντίστοιχης με τις καταβαλλόμενες υπέρογκες ασφαλιστικές  εισφορές.
Ως ακροτελεύτια επισήμανση  οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι θέτουν το αξίωμα  ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο ευτελών πολιτικών σχεδιασμών.
Αναδεικνύουν οι συνταξιούχοι  με αυτόν τον τρόπο την πραγματικότητα, ότι  η Υγεία είναι πρώτιστα κοινωνικό αγαθό που οι πολίτες προπληρώνουν πανάκριβα  και οφείλουν  να διεκδικούν δυναμικά  αυτά τα οποία δικαιούνται.
Με το συγκεκριμένο ψήφισμα η Ομοσπονδία  σηκώνει το γάντι που η κυβέρνηση πέταξε στην κοινωνία, σε οτι αφορά την Υγεία,  πράγμα το οποίο έπρεπε να είχε γίνει από τους αντίστοιχους φορείς που εκπροσωπούν  τους  εργαζομένους.
Αυτό το οποίο αναμένεται,  είναι  το ψήφισμα αυτό να αποτέλεσει έναυσμα  αναλόγων αντιδράσεων και από τις μεγάλες   εργασιακές  συνδικαλιστικές οργανώσεις , που αυτήν την περίοδο εκδηλώνουν  τις αγωνιστικές τους δράσεις, σε σχέση κυρίως με τα κρίσιμα εργασιακά και οικονομικά ζητήματα, παραβλέποντας το σοβαρότατο για όλους ζήτημα της Υγείας.
Οι οργανωμένοι Ιατρικοί Φορείς αντιπαλεύουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που υποβαθμίζουν δραματικά την ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται στους πολίτες, οι οποίοι  πληρώνουν  βαρύτατο κόστος στο Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα από το δραματικό τους υστέρημα.
Οι αγώνες όμως των Ιατρών που δίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης, δεν αρκούν για να προασπίσουν  αποτελεσματικά την διασφάλιση  της Υγείας των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας.
Αυτήν την κρίσιμη ώρα που οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι καταληστεύεται η κοινωνική τους ασφάλιση και καλούνται απροκάλυπτα να καταβάλλουν από το εκηδενισμένο τους εισόδημα τις Υπηρεσίες Υγείας που έχουν προπληρώσει, επιβάλλεται να αντιδράσουν οργανωμένα και συγκεκριμένα, αναδεικνύοντας την κάθετη αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Η αντίδραση των Πολιτικών Συνταξιούχων  αποτελεί μια αισιόδοξη εξέλιξη που δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *