Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Ψήφισμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ( Ν. Π. Δ. Δ. )

Διεύθυνση: Βότση 42, Τ.Κ.262 21 ΠΑΤΡΑ Τηλέφωνα: 2610 277553, 2610278866 Fax: 2610 275609

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΣΠ

  1. 1.  Διακοπή οποιασδήποτε προφορικής διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο και τα ταμεία. Επιδίωξη ύπαρξης γραπτών συμφωνιών εκ μέρους του Π.Ι.Σ.
  2. 2.  Ομαδική κατάθεση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους Ιατρικών συλλόγων στους αρμόδιους φορείς για την πιστοποιημένα παράνομη διαβλητότητα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  3. 3.  Επί θετικής νομικής έκβασης, απόφαση άρνησης ηλεκτρονικής αναγραφής των εξετάσεων από τους Ιατρούς επ’ αόριστο. Περιφρούρηση της απόφασης με πειθαρχικές κυρώσεις.
  4. 4.  Η επαναφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δοθούν:

α. γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με τον ΠΙΣ β. ελεύθερη συνταγογράφηση για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ , γ. αξιοπρεπή ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση

δ. ελεύθερη επιλογή Ιατρού από τον χρήστη του συστήματος και άρση της μετακύλισης των δαπανών περίθαλψης στους ασφαλισμένους δ. άμεση καταβολή των οφειλών των ταμείων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς ε. σωστή επιστημονική, τεχνολογική και νομική δομή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

  1. 5.  Δημιουργία επιτροπής για την κατάθεση προτάσεων για τον ΕΟΠΥΥ στις 05/11/2011, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανή επερχόμενη κατάρρευση των ταμείων.

Ο Πρόεδρος Απόστολος Σωτηρούδης


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *