Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ακόμη και χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κινδυνεύουν να βρεθούν οι γιατροί που θα υπογράψουν ατομική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη και χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κινδυνεύουν να βρεθούν οι γιατροί που θα υπογράψουν ατομική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής των μελών του που θα διαφοροποιηθούν από την κεντρική γραμμή που ακολουθεί ο κλάδος.
Αιτία της διαμάχης, οι εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς. Οπως δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Κανείς να μην υπογράψει μόνος του με τον ΕΟΠΥΥ. Σε κάθε περίπτωση θα εξετάσουμε κι άλλους τρόπους επιβολής των απόψεων του δ.σ. του συλλόγου για να μην υπάρξουν ατομικές αλλά συλλογικές συμβάσεις».

Υπάρχουν επίσης πολλοί που θεωρούν πως πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων γιατρών υπογράψουν με τον νέο φορέα, ώστε όλοι να γνωρίζουν ποιοι διαφοροποιήθηκαν.

«Οπως και να ‘χει κόκκινη γραμμή για μας είναι και η συνταγογράφηση που πρέπει να γίνεται απ’ όλους τους γιατρούς ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Συνταγογράφηση για όλους αλλά με ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να μπορεί να γίνεται από τους ασθενείς ελεύθερη επιλογή γιατρού», προσθέτει ο κ. Πατούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *