Αποφάσεις του Γενικού Συμβουλιου της ΟΕΝΓΕ 13-10-11

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Πολιτικές εξελίξεις

Αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα είναι μια κυνική  βαρβαρότητα, μια συνεχής λεηλασία του κόσμου της εργασίας, ένα απροκάλυπτο «πλιάτσικο» εναντίον του Κοινωνικού Κράτους  και της δημόσιας περιουσίας.
Με τις αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων «αιματηρής» περικοπής εισοδημάτων, διαρκούς λιτότητας και δημοσιονομικής «πειθαρχίας», γενικεύεται ο κοινωνικός πόλεμος. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση σκληρού «Θατσερισμού», προκλητικού αυταρχισμού και πολιτικής χυδαιότητας, χωρίς καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Εξακολουθούν να κυβερνούν μόνο με τον εκβιασμό της «χρεοκοπίας» και με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, της απόλυτης ένδειας αλλά και της κρατικής καταστολής.
Δεν είναι ανίκανοι, ανεπαρκείς, αναποτελεσματικοί. Δεν είναι απλώς εθελόδουλοι. Είναι συνειδητά πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου, των τραπεζών, των αγορών, της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας. Είναι μια αδίστακτη και επικίνδυνη κυβέρνηση που υλοποιεί σε αγαστή συμφωνία με την τρόικα ένα σχέδιο φτωχοποίησης της κοινωνίας, κατεδάφισης κάθε εργασιακής κατάκτησης και οριστικής κατάλυσης κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος σ’ αυτή τη χώρα.
Το αίτημα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, της πολιτικής και των δεσμεύσεων της, αποκτά πλέον καθολικό χαρακτήρα.
Τα μεγαλειώδη, μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια εργαζομένων-φοιτητών – μαθητών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτώβρη, αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχει αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα του φόβου, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία και ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν πως μόνο με ανυποχώρητους συλλογικούς αγώνες – χωρίς συντεχνιακή ή στενά κλαδική λογική- θα μπορέσουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στα βάρβαρα και εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τα σενάρια «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας θα ευνοήσουν μόνο τους δανειστές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ότι θα αποτελέσουν το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία, την εργασία, την κοινωνική προστασία, τα δικαιώματα.
Παντού, στις γενικές συνελεύσεις στους εργασιακούς χώρους, στις συσκέψεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων, στις συναντήσεις των πολιτών στις πλατείες, εκφράζεται η θέληση των εργαζομένων και της κοινωνίας να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, δυναμισμό και μαζικότητα ο πολιτικός αγώνας για την ανατροπή όχι μόνο των ληστρικών κυβερνητικών μέτρων αλλά συνολικά της κυβέρνησης, του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και της τρόικας ( ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).
Δεν πρέπει  να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Γι’ αυτό  οφείλουμε να αντισταθούμε με συλλογικό τρόπο στα ληστρικά, εξοντωτικά, άδικα και παράνομα «χαράτσια» που αυτές τις μέρες απαιτεί εκβιαστικά η κυβέρνηση από μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.
Την ώρα που διατηρείται ανέπαφη η νόμιμη φοροαπαλλαγή των υψηλών εισοδημάτων, των τραπεζών, των εφοπλιστών, των offshore  εταιρειών, των χρηματιστηριακών κερδών, της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, την ώρα που  η φοροδιαφυγή και  η ανασφάλιστη εργασία είναι εκτός ελέγχου, ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ  ΤΑ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ.  Όχι ως άρνηση καταβολής των φόρων που αναλογούν πραγματικά στα εισοδήματα μας, αλλά ως κίνηση πολιτικής ανυπακοής σε μια εκβιαστική και αυθαίρετη φοροεπιδρομή.
Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Γιατρών θα πρωτοστατήσουν σε κάθε πρωτοβουλία μαζικής άρνησης πληρωμής  και θα προσφέρουν στους συναδέλφους που αντιδρούν  κάθε δυνατή συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη.
Για να αντιμετωπίσουμε όμως αποτελεσματικά τον «κοινωνικό φόβο» που καταστέλλει τα κοινωνικά αντανακλαστικά, εκτός από συλλογικότητα χρειάζεται και έμπρακτη αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα στηρίξουν με κάθε τρόπο όλες τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που οργανώνονται στις γειτονιές και  στις πόλεις της χώρας,  θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων και περιθωριοποιούμενων στρωμάτων, θα προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε κάθε άνθρωπο που τις έχει ανάγκη, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος, ανασφάλιστος, άνεργος ή μετανάστης. Οι γιατροί έχουν την υποχρέωση, ειδικά σήμερα, να επιτελέσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, να  σταθούν κοντά στη χειμαζόμενη κοινωνία. Ταυτόχρονα οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι γιατροί δεν μπορούν, όσο και αν θέλουν, να προσφέρουν ουσιαστική ιατρική φροντίδα  σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν αποτελεσματικά ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά, θέρμανση, επαρκή τροφή, στέγη, ψυχοκοινωνική στήριξη, που έχουν χάσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους.
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας
Μετά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, τη συρρίκνωση των Τμημάτων στο 50% και την εκχώρηση 556 δημόσιων κρεβατιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε τροποποίηση  των οργανισμών των νοσοκομείων με κατάργηση αναπτυγμένων κλινών και οργανικών θέσεων και την οριστική ματαίωση της ανάπτυξης προβλεπόμενων νέων Τμημάτων. Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ανοίγει ο δρόμος της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων και για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, με δραματικές συνέπειες στην πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ  και στην παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης.
Την ίδια στιγμή, εισάγει  την κωδικοποίηση των νόσων (ICD-10) και προσπαθεί να την αντιστοιχήσει  με το κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο (ΚΕΝ)  με σκοπό τον έλεγχο του κόστους νοσηλείας, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη γι’ αυτό εφαρμογή ενιαίου διπλογραφικού συστήματος προμηθειών σε όλα τα Νοσοκομεία.  Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα θα είναι η αναπροσαρμογή προς τα πάνω του κόστους νοσηλείας , η μετακύλιση του στα Ασφαλιστικά Ταμεία και κυρίως στην -άδεια- τσέπη των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, χωρίς μείωση της σπατάλης και της διαφθοράς. Αν μάλιστα μετά απ’ αυτό ακολουθήσει, εισαγωγή και εφαρμογή ‘‘φθηνών’’ Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων που θα οριοθετούν τις κλινικές αποφάσεις των γιατρών και την ιατρική πράξη, αυτό θα έχει σαν συνέπεια την παροχή φτηνής για το κράτος και χαμηλής ποιότητας περίθαλψης για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, δηλαδή για την πλειονότητα των πολιτών.
Την ώρα δηλαδή που η οικονομική κρίση αυξάνει την νοσηρότητα και τη ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας, το ΕΣΥ με την πολιτική του κ. Λοβέρδου αποδεκατίζεται από προσωπικό, υλικά, σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως από κοινωνική ευαισθησία. Το μόνο που ενδιαφέρει το «πρωτοπαλίκαρο» του Μνημονίου και τους διοικητές του είναι να λειτουργούν καλά τα Ταμεία και τα Λογιστήρια των νοσοκομείων! Τους νοσοκομειακούς γιατρούς όμως τους ενδιαφέρει η υγεία των ασθενών τους, η υπεράσπιση του κοινωνικού ρόλου του δημόσιου νοσοκομείου, η αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ριζική αλλαγή της σημερινής κατάστασης.  Δεν τους ενδιαφέρει η διαιώνιση ενός απαξιωμένου, αποδιοργανωμένου και  ετοιμόρροπου  ΕΣΥ που εξουθενώνει καθημερινά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και ταλαιπωρεί τους ασθενείς. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης το ΕΣΥ επιβιώνει αποκλειστικά χάρις στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, οι νοσοκομειακοί γιατροί οφείλουν να αγωνιστούν για πραγματικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, να εντείνουν το μέτωπο κατά της εμπορευματοποίησης της υγείας,  της συναλλαγή με τον άρρωστο και τις εταιρείες, της   διαφθοράς, της αδιαφορίας και του βολέματος.
Πρόσφατα ο υπουργός Υγείας και ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ ανακοίνωσαν μεθοδεύσεις ισοπέδωσης του συστήματος εφημεριών, εφαρμογή της παρανοϊκής και επικίνδυνης «εφημερίας Τομέα» και εκχώρηση των εργαστηριακών εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα.  Την ώρα δηλαδή που καταγράφεται τεράστια αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και όλοι αναγνωρίζουν ότι η οικονομική κρίση αυξάνει την νοσηρότητα και τις ψυχικές ασθένειες, η κυβέρνηση «παίζει» με τη επάρκεια και την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών στα ΤΕΠ. Σύμφωνα με τη μελέτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τα σκληρά οικονομικά μέτρα και το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας ωθούν περισσότερους πολίτες στην κατάθλιψη και στην εξάρτηση από ουσίες, ενώ οι περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου υποδηλώνουν ότι λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους ή να ζητήσουν άλλη ιατρική βοήθεια.

Παράλληλα:
·    Οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών δέχονται απανωτά πλήγματα. Το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο για το Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο του δημοσίου τομέα εξαιρεί στη φάση αυτή τους γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά θέτει οροφές στις αποδοχές και κόβει όλα τα επιδόματα. Προφανώς σε σύντομο χρόνο θα ανακοινώσουν και την περικοπή των επιδομάτων και των Βασικών Μισθών του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, γι αυτό από πλευράς μας δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και καμιά εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που κατακρεουργεί μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
·    Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει ακυρωθεί, ενώ οι επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης είναι άνευ προηγουμένου.
·    Προσλήψεις γιατρών δεν γίνονται πλέον ούτε στις ΜΕΘ, ούτε στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της επαρχίας, των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.  Είναι προφανές ότι με τα υπάρχοντα κενά, ούτε σύννομη απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών μπορεί να εξασφαλιστεί, ούτε ασφαλείς  και αποδοτικές υπηρεσίες   προς τους πολίτες.
·    Το πακέτο παροχών του ΕΟΠΥΥ είναι κραυγαλέα υποβαθμισμένο, ενώ οι εξευτελιστικές συμβάσεις που προτείνονται στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς υπονομεύουν την οργάνωση και την ποιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
·    Στους νέους γιατρούς η πρόσβαση στο ΕΣΥ γίνεται πλέον  απαγορευτική, ενώ η επιβολή εξετάσεων ειδικότητας κάνει πιο ζοφερή την επιστημονική και επαγγελματική τους προοπτική.
·    Αντίθετα, στους πανεπιστημιακούς γιατρούς εκχωρείται η δυνατότητα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο και να νομιμοποιούν τις «συναλλαγές» τους με τον άρρωστο, αξιοποιώντας τα δημόσια  Νοσοκομεία ως ιδιωτικές τους κλινικές.
·    Η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας επιταχύνεται, το ΕΣΥ αποδιοργανώνεται και απαξιώνεται, το κοινωνικό κράτος κονιορτοποιείται και  διαλύεται.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1.    Οργανώνει την καθολική αγανάκτηση- διαμαρτυρία- οργή- αντίσταση- ανυπακοή των νοσοκομειακών γιατρών στους χώρους εργασίας, σε κάθε Νοσοκομείο, σε κάθε Κέντρο Υγείας, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα, στα χαράτσια, στη κυβερνητική πολιτική υγείας, στην εμπορευματοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ, στην υπονόμευση των δημόσιων αγαθών, στη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φτηνής εργασίας, φτηνής γης, εκρηκτικών κοινωνικών ανισοτήτων και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας.
2.    Καλεί τις Ενώσεις Γιατρών από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων να προχωρήσουν από την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε καταλήψεις των γραφείων Διοικητών και των Ταμείων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ενώ θα λειτουργούν κανονικά και με δωρεάν πρόσβαση η ιατρική και νοσηλευτική δραστηριότητα. Οι καταλήψεις θα είναι διαρκείας με στόχο να ανασταλεί κάθε λειτουργία της Διοίκησης, να μην περικοπεί ούτε ένα κρεβάτι από τους οργανισμούς των Νοσοκομείων, να αποτραπούν οι συγχωνεύσεις κλινικών, να μην υπάρξει ούτε μία απόλυση εργαζομένου στα Νοσοκομεία. Η κατάληψη θα συνεχίζεται και τις μέρες της καθολικής απεργίας, ενώ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου καλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να πραγματοποιήσουν από κοινού με τα Εργασιακά Σωματεία Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
3.    Συμμετέχουμε στην 48ωρη καθολική απεργία της 19 και 20 Οκτωβρίου, η οποία πρέπει να είναι για τους νοσοκομειακούς γιατρούς απεργία κορύφωσης των κινητοποιήσεων αυτής της περιόδου και κοινής δράσης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την συνολική ανατροπή της Κυβέρνησης, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, του Μνημονίου  και της τρόικας. Η ΟΕΝΓΕ αναλαμβάνει την ιατρική κάλυψη της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας με γιατρούς τοποθετημένους σε τακτά διαστήματα μέσα στην πορεία.
4.    Η ΟΕΝΓΕ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε συντονισμό για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να προκύψει μέσω της πίεσης όλων των συνδικάτων η προκήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.
5.    Θα επιδιώξουμε την ενεργοποίηση του παν-ιατρικού μετώπου που συγκροτήθηκε στην κατάληψη του υπουργείου τον Φλεβάρη και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που επακολούθησαν, θεωρώντας ως βάση τα 12 σημεία που τότε είχαμε συναποφασίσει.
6.    Το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν στις 27 Οκτωβρίου μισθοί και εφημερίες πρέπει να κρατήσει τις Ενώσεις σε ετοιμότητα κινητοποίησης, με την πρόνοια αυτή η κινητοποίηση να μην στρέφεται σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας.
7.    Καλούμε τις Ενώσεις να προχωρήσουν σε συγκρότηση απεργιακού ταμείου, προκειμένου να στηρίξουν ανάγκες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.
8.    Καλούμε τους γιατρούς που υπηρετούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία να αρνηθούν την πληρωμή στα πρόσφατα και σε όλα τα μελλοντικά χαράτσια.

Επίσης
9.    Προειδοποιούμε ότι δεν θ’ αφήσουμε να καταστραφεί το μέλλον των νέων συναδέλφων μέσω περικοπών θέσεων ειδικότητας. Διαφωνούμε ριζικά με τη θεσμοθέτηση εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας και θα προκηρύξουμε κινητοποιήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους (φοιτητές ιατρικής, γιατρούς σε αναμονή για ειδικότητα), εφόσον κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο. Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών ιατρικής ενάντια στους φραγμούς στην εκπαίδευσή τους.
10.    Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό σε λειτουργικές δαπάνες, μισθούς και εφημερίες. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους.
11.    Σχετικά με τις νοσοκομειακές κλίνες που δίνονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές: ΔΕΝ τις αναγνωρίζουμε και δεν αφήνουμε κανένα ασθενή σε ράντζο όσο υπάρχουν διαθέσιμες «ιδιωτικές» κλίνες! Η προτεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών είναι η αξιοπρεπής και ποιοτική νοσηλεία ΟΛΩΝ των πολιτών και όχι η εξυπηρέτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου.
12.    Δεν δεχόμαστε και δεν εφαρμόζουμε την Εφημερία Τομέα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν σαφέστατα ότι δεν θα δεχθούν κανένα πρόγραμμα εφημεριών «κατά τομέα» απ’ όποιον και αν καταρτιστεί. Το θεωρούμε παράνομο, διότι συνιστά αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας, αλλά και εντελώς ανέφικτο και άκρως επικίνδυνο. Αρνούμαστε να θέσουμε τις σταδιοδρομίες μας, τις οικογενειακές ζωές και το μέλλον μας σε κίνδυνο και σε νομικές περιπέτειες για να ικανοποιήσουμε τα ανεδαφικά καπρίτσια του Υπουργείου. Σε περίπτωση μήνυσης κατά γιατρού για υποτιθέμενο (ή μη) ιατρικό σφάλμα, ο γιατρός που έχει ασχοληθεί με περιστατικό του τομέα κι όχι της ειδικότητάς του είναι καταδικασμένος a priori!
13.    Θεωρώντας ότι η δίωξη κατά της ιατρού του Γ.Ν.Α. «Αττικό» για τα ράντζα, όπως και η περίπτωση της δίωξης κατά της Ένωσης Ξάνθης είναι εντελώς αβάσιμες και στοχεύουν μόνο στην τρομοκρατία του ιατρικού σώματος απαιτούμε να υπάρξει ανάκληση των διώξεων αυτών, άλλως θα υπάρξει μαζική, ισχυρή, έντονη και Πανελλαδική αντίδραση με συντονισμό της ΟΕΝΓΕ. Το αυτό ισχύει για κάθε άδικη δίωξη.
14.    Απαιτούμε να υπάρξει άμεση ενημέρωση του ιατρικού σώματος για την οικονομική κατάσταση στο ΤΣΑΥ και την απόπειρα ανταλλαγής ομολόγων που θα οδηγήσει σε μείωση αποθεματικών κατά 21%, εξανεμίζοντας τις κρατήσεις που έχουμε υποστεί.

ή εμείς ή αυτοί!
Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε !

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

 

http://www.ygeianet.gr/index.php

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *