Μοναδικό χρέος μας, η ανατροπή τους!

Μπορεί η οικονομία να διατυπώνεται σε αριθμούς, αλλά η οικονομική κρίση ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι οφείλεται σε κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα. Η χώρα, πισθάγκωνα δεμένη, σύρεται επί δύο χρόνια από Μνημόνιο σε Μεσοπρόθεσμο, ενώ ο λαός ζει τη χρεωκοπία. Η κυβέρνηση δεν θέλησε να διαπραγματευτεί. Και να ήθελε τώρα, δεν μπορεί. Δεν διαθέτει στοιχειώδη νομιμοποίηση μέσα στη χώρα και στοιχειώδη αξιοπιστία διεθνώς.

Η διέξοδος από το οικονομικό τούνελ μπορεί να υπάρξει με αφετηρία μόνο τις εκλογές. Τις τρέμει η κυβέρνηση (χθες ο πρωθυπουργός είδε σε νέα δημοσκόπηση την επιρροή του κόμματός του να βουλιάζει κάτω από το 20%), τις απορρίπτουν το σύστημα και η τρόικα. Φοβούνται την επισημοποίηση της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, που ήδη ανιχνεύεται με τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, την αποδέσμευση μεγάλων κοινωνικών τμημάτων από την επιρροή του ΠΑΣΟΚ και τη συνεχιζόμενη μειωμένη φερεγγυότητα της Ν.Δ. Τα δύο μεγάλα κόμματα αθροιστικά συγκεντρώνουν μόλις το 50%!

Οι δυνάμεις του Μνημονίου τρέμουν τις εκλογές και απεργάζονται παρασκηνιακές λύσεις, με την παράκαμψη του λαϊκού παράγοντα και κυβερνήσεις συνεργασίας με ορθοπεδική – τιμωρητική αντίληψη για τον λαό. Το λόμπι των μεγάλων επιχειρηματιών παρεμβαίνει, μάλιστα, στις Βρυξέλλες για να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός παριστάνει ότι θα διαπραγματευτεί. Πηγαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα του ανακοινωθούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της Ελλάδας. Η μόνη “διαπραγμάτευση” που έκανε ήταν η ανταλλαγή επιστολών με την τρόικα, που και μόνο η απόκρυψη του περιεχομένου τους από τον λαό προδίδει τη μυστική συμφωνία.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=644835

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *