Επισκόπιση ημερησίου τύπου Θεσσαλονίκης 12-10-11

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Τα σημερινά κεντρικά πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης αναφέρονται στη χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών προς τους «πράσινους» βουλευτές, στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΜ Βαγγέλη Γραμμένου για τον «θάνατο» του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στην επίθεση του Παν. Ψωμιάδη κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.  (Ο «Αγγελιοφόρος» και η «Μακεδονία» δεν κυκλοφόρησαν σήμερα λόγω απεργίας των εργαζομένων)Συγκεκριμένα:H «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης» ως κεντρικό της τίτλο έχει τη χαρακτηριστική  φράση που απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας χθες στους «πράσινους» βουλευτές: «‘‘Ρίξτε μας’’ αν η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική. Προσθέτει ακόμη ότι  στην πρώτη γραμμή είναι η Βάσω Παπανδρέου.  «Τώρα δολοφονούν και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» είναι κεντρικός τίτλος του «Τύπου Θεσσαλονίκης», που προβάλλει τις σχετικές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος, επισημαίνοντας ότι «η Πολιτεία γύρισε την πλάτη της στο πιο υγειές κομμάτι της» και ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Ακόμη, τόνισε ότι  «σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, των οποίων η δράση αναχαιτίζει την ανάπτυξη αντικοινωνικών δραστηριοτήτων των νέων».Η «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη», με τίτλο «Στημένο το ‘‘παιχνίδι’’ της κυβέρνησης Παπανδρέου», αναφέρεται στη σκληρή επίθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς την κυβέρνηση, προσθέτοντας: «Εκλογές, εδώ και τώρα,  πριν τελειώσουν το καταστροφικό τους έργο». Όπως τονίζει,  λάβρος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επετέθη χθες προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνοντας ότι «πρόκειται για πρωθυπουργό ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει ειδική υπηρεσία».

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Πρωτοσέλιδοι τίτλοι

«Ο Ευ. Βενιζέλος προς τους «πράσινους» βουλευτές: «Ρίξτε μας» αν  η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική»
Στην πρώτη γραμμή η Βάσω Παπανδρέου  (σελ. 8)

«Από το 2013 αρχίζει η ανάκαμψη / Στις αρχές Νοεμβρίου πιθανότατα  η εκταμίευση της 6ης δόσης» (σελ. 5)

«Χρήστες από κούνια / Στο Facebook από το…νηπιαγωγείο  τα Ελληνόπουλα, σύμφωνα με έρευνα» (σελ. 4)

«Επιφυλλίδες / Φτιάξτε, πρώτα, κράτος!»

«Ουκρανία: Σε επταετή  κάθειρξη  καταδικάστηκε η Γιούλα  Τιμοσένκο» (σελ.7)

Θέματα εσωτερικών σελίδων

«Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης» (σελ. 2)
Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον προπηλακισμό σε βάρος του υπουργού Χάρη Καστανίδη. Ο αγώνας για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα…δεν συνάδει με τέτοιες πολιτικές πρακτικές. Οι προπηλακισμοί πολιτικών σε ιδιωτικές στιγμές δεν συνιστούν «αντισυστημική» πρακτική, αλλά δυσφήμιση της λαϊκής πάλης….» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

«Λίγη υπομονή και θα το διαπιστώσουν» (σελ. 2)
Η επιτυχημένη πολιτική πορεία και η ανεξάρτητη καθαρή φωνή του αιρετού περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ενόχλησε το πολιτικό κατεστημένο το οποίο επέλεξε τον πλέον απαράδεκτο τρόπο να τον φιμώσει. Σε μια περίοδο που τα σκάνδαλα της Ζίμενς, του Βατοπεδίου, των υποβρυχίων έχουν ζημιώσει το λαό με δισεκατομμύρια ευρώ, είναι το λιγότερο άκομψο  και τραγελαφικό να επιχειρείται η πολιτική εξόντωση του Π. Ψωμιάδη γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ένα ποσό της τάξεως των 1.000! ευρώ.  Πρέπει να ντρέπονται όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα.

«Όποιος έχει τον καλύτερο μηχανισμό» (σελ. 2)
Από εδώ και πέρα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης θα επιβιώσουν στην κάλπη των εκλογών μόνο αυτοί που έχουν πιο ισχυρό εκλογικό μηχανισμό από τους άλλους. Το πρόβλημα» όμως είναι πως τουλάχιστον τέσσερις (Βενιζέλος. Καστανίδης, Μαγκριώτης., Αράπογλου) έχουν πολύ δυνατό μηχανισμό. Οι εκτιμήσεις επιμένουν ότι Βενιζέλος και Καστανίδης είναι τα φαβορί. Εκτός κι αν ο Βενιζέλος θα είναι στο Επικρατείας…

«Δεν ανεβαίνει με τίποτα το κλίμα στις δυτικές συνοικίες» (σελ. 2)
Μέρα με τη μέρα το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ βαραίνει ολοένα και περισσότερο στις δυτικές συνοικίες. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από τα αντιλαϊκά μέτρα και ανάλογα θα κινηθεί στις κάλπες.

«Επιφυλάξεις για το φράγμα Νεστορίου» (σελ. 3)
Επιφυλάξεις για τη δημιουργία του φράγματος Νεστορίου, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται σε υψόμετρο 900 μέτρων στους πρόποδες του Γράμμου και στην «καρδιά» του φαραγγιού του Αλιάκμονα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Οι ενστάσεις της εντοπίζεται στην κατασκευή του φράγματος στο φαράγγι καθώς, όπως επισημαίνουν, η φύση θα χάσει ένα πολύτιμο ποτάμιο οικοσύστημα.

«Μειώθηκαν οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων» (σελ. 4)
Την περαιτέρω μείωση των κλινικών στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία ακόμη και στο μισό, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δένουν για τρεις μέρες τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας» (σελ. 4)
Απεργίες από ΠΝΟ και ΟΜΥΛΕ.

«Θεσσαλονίκη: Υγροβιότοπος που επιλέγουν για σταθμούς τα πουλιά» (σελ. 8)
Οι πελεκάνοι κι οι κορμοράνοι «ξαναθυμήθηκαν» την λίμνη Κορώνεια και αν και …μισοπεθαμένη, την επέλεξαν για ξεκούραση στην φθινοπωρινή τους μετανάστευση. Όπως λένε από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης πάνω από 700 πελεκάνοι και άλλα είδη πουλιών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια στην Κορώνεια, όπου και παρέμειναν περισσότερο από ένα μήνα.

«Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ/ Δεν θα λείψει η βενζίνη» (σελ. 8)

«Πενθήμερη απεργία των δικηγόρων της χώρας» (σελ. 8)
Πανελλαδική πενθήμερη απεργία αποφάσισε ομόφωνα η Συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας από 13-19 Οκτωβρίου

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι

«‘‘Η πολιτεία γύρισε την πλάτη της στο πιο υγειές κομμάτι της’’» δηλώνει στον «Τ.Θ.» ο πρόεδρος τη ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος»
«Τώρα δολοφονούν και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»
-Τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες
Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, των οποίων η δράση αναχαιτίζει την ανάπτυξη αντικοινωνικών δραστηριοτήτων των νέων. Όμως, η πολιτεία τους γυρνά την πλάτη επιδεικτικά γιατί επιθυμεί να τους επισύρει στα αδιέξοδα βάραθρα της σημερινής μας κρίσης. Μετά την αποκαλούμενη γενιά των 700, κάτι που θυμίζει μακρινό παρελθόν, η επόμενη γενιά θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη πιο επονείδιστες καταστάσεις. Μια ζοφερή εικόνα σκιαγραφεί με τις δηλώσεις του στον Τ.Θ. ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βαγγέλης Γραμμένος, όντας απαισιόδοξος για το μέλλον ενός πνεύμονα για την ελληνική κοινωνία (σελ. 23)

«Προστάτεψαν τα σχολεία τους οι καταληψίες μαθητές της Θεσσαλονίκης». Μιλούν στον «Τ.Θ.» ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης  (σελ. 8)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ / «Ο Σλαβόι Ζίζεκ βρέθηκε με το κίνημα της Γουόλ Στριτ: ‘‘Είμαστε το ξύπνημα από ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης’’ . Ο Έλβις της φιλοσοφίας μίλησε στην Πλατεία της Ελευθερίας και μέσα σε λίγες μόνο λέξεις κατάφερε να χωρέσει ολόκληρη την ουσία των ανατρεπτικών, πολυδιάστατων και προκλητικών βιβλίων του (σελ. 13)

«Επειδή είμαστε Βαλκάνιοι δεν έχουμε συνηθίσει να κρύβουμε τις αλήθειες. Είμαστε εκδηλωτικοί και στη χαρά και στη λύπη». Με αφορμή τη νέα του ταινία «Αμνηστία», ο Αλβανός σκηνοθέτης Μπουγιάρ Αλιμάνι μιλάει στον Τ.Θ. (σελ. 15)

«Γίναμε Αθήνα». Παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στην πόλη μας. Προχθές το βράδυ έγιναν δυο ένοπλες ληστείες σε ψιλικατζίδικο και βενζινάδικο. Παράλληλα, η Αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών της σπείρας με τα καλάσνικοφ που εξαρθρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα (σελ.5)

«Βενιζέλος προς βουλευτές:’‘Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική… ρίξτε την». Το γάντι στους βουλευτές «πέταξε» χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου για μία ακόμη φορά αντιμετώπισε έντονη κριτική (σελ. 12)

«Ο φόβος τους έκανε να σπεύσουν στα βενζινάδικα, αλλά άδικα… ». Ανεστάλη τελικά η απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν αν δεν εξορθολογιστούν οι τιμές (σελ. 11)

«Μείωση Δημόσιας Υγείας».  Για τον απολογισμό του έργου του τελευταίου χρόνου, μίλησε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου και προανήγγειλε την περαιτέρω μείωση των κλινικών του ΕΣΥ στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ακόμη και στο μισό (σελ.10)

«Εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου της μήτρας και του μαστού». Σχέδιο δράσης για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του μαστού στους πληθυσμούς των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, παρουσίασε στην Καβάλα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης (σελ. 16-17)

«Είναι σαν να ανοίξαμε ένα καφενείο και να ψήνουμε ελληνικό καφέ στη χόβολη ανάμεσα στα εσπρέσο μπαρ. Έχουμε ανάγκη να παίζουμε έργα στη γλώσσα μας». Ο Τ.Θ. μιλά με τον Νίκο Ορφανό και τον Κωνσταντίνο Κάππα που συν-σκηνοθετούν και παίζουν «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Θέματα εσωτερικών σελίδων

«Διαμαρτύρονται οι αρχαιολόγοι της Κεντρικής Μακεδονίας» (σελ. 6)
Την αντίθεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν με κινητοποιήσεις και οι αρχαιολόγοι της Κ. Μακεδονίας, γιατί όπως λένε η εργασιακή εφεδρεία θα διαλύσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία

«Σχεδιάζουν να καταργήσουν 800 σχολικές βιβλιοθήκες;» (σελ. 6)
Η κυβέρνηση εκτός από τις τσέπες των Ελλήνων σχεδιάζει να αδειάσει και την Παιδεία! Το υπουργείο Παιδείας ζητά από 800 σχολικές βιβλιοθήκες να παραδώσουν τα κλειδιά.  Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Τάσου Κουράκη.

«Κατάληψη σε δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 7)
Εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ χθες το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενιαίο μισθολόγιο, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και την τετράμηνη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων.

«Πορείες εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 7)
Συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης χθες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του ΠΟΕ ΟΤΑ. Πορεία και από δημοτικούς υπαλλήλους στον Εύοσμο.

« «Πολιτισμένες» οι καταλήψεις των μαθητών στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 8)
Ξεφουσκώνει καθημερινά το κύμα των καταλήψεων στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, τείνει δε να μηδενιστεί στην Κ. Μακεδονία και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των καταλήψεών τους, σε αντίθεση με τους βανδαλισμούς στην Αθήνα, σεβάστηκαν και προστάτεψαν τα σχολεία τους. Δηλώσεις από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Θ. Καρτσιώτη και την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Άλκηστη Ζερβοπούλου.

«Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει ο τουρισμός» (σελ. 19
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, λίγο πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου. Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την χώρα μας 10.33 εκατ. τουρίστες,, 911.536 περισσότεροι από πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα. Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να πιάσουν λιμάνι περίπου 35 κρουαζιερόπλοια.

«Επιτροπή θα επαναπροσδιορίσει το ρόλο των δημόσιων ΜΜΕ» (σελ. 19)
Ανεξάρτητη ειδική επιτροπή για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των δημόσιων ΜΜΕ συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι

«Εκλογές, εδώ και τώρα,  πριν τελειώσουν το καταστροφικό τους έργο»
«Στημένο το ‘‘παιχνίδι’’ της κυβέρνησης Παπανδρέου»
Λάβρος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επετέθη χθες προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνοντας ότι «πρόκειται για πρωθυπουργό ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει ειδική υπηρεσία».
«Ανατρέψανε τον Καραμανλή εκβιαστικά λόγω των συμφωνιών με τη Ρωσία, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους Αμερικανούς»…και συνέχισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «μήπως είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα όπου σταθεί και όπου βρεθεί δίνει εντολές να στηρίξουν τον Παπανδρέου;;;…διατάζει το ΔΝΤ, προστάζει τον Σαρκοζί και παροτρύνει τη Μέρκελ σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν τον Παπανδρέου στην πρωθυπουργία» (σελ. 3)

«Αρχίσανε τα …όργανα στο ΠΑΣΟΚ / Bενιζέλος: «Ρίξτε την κυβέρνηση, αν τη θεωρείτε αναποτελεσματική». Μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομικών και ακούγοντας τη σκληρή κριτική που έκαναν στην ακολουθούμενη πολιτική και ειδικά στο πολυνομοσχέδιο είπε: “Εν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανήθικη και νομοθετεί ανήθικα ρίξτε την!”. Ο κ.Βενιζέλος, περιγράφοντας την λύση που προωθείται είπε: “Οι ευρωπαίοι μας είπαν: “Εμείς θα φροντίσουμε το χρέος, εσείς φροντίστε τα ελλείμματα και τις διαρθρωτικές αλλαγές”. Και συνέχισε σε δραματικό τόνο: “Αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα αναγκαία μέτρα η χώρα θα μας μείνει στα χέρια.” (σελ. 7)

«Έλενα Ράπτη / ‘‘Χρειάζεται νοσηρή σκέψη για να καταλήξει κάποιος να τιμωρεί όσους έχουν παιδιά!’’» (σελ. 8)

«Τζακ ποτ… στην Κύπρο / Ήδη το φρεάτιο της γεώτρησης αχνίζει φυσικό αέριο»
«Μεγαλύτερο και των πλέον αισιόδοξων εκτιμήσεων το κοίτασμα» (σελ. 15)

«Γ. Μαγκριώτης / Πρώτη επιλογή για την Κυβέρνηση η Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Θεσσαλονίκης (σελ.  2)

«Έφηβοι / Εξαρτημένοι από το διαδίκτυο». 2.500 αναφορές τα τελευταία δύο χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (σελ. 11)

Θέματα εσωτερικών σελίδων

«Ποιοι θέλουν την εμπλοκή;» (σελ. 2)
Τελικά η κοινή γνώμη έχει πειστεί για τη σκόπιμη αναφορά των αντιδημάρχων στα θέματα της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικά σε αυτό της πάγιας προκαταβολής. Ποιοι για λόγους σκοπιμότητας προσπαθούν να μεγεθύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων; Μήπως τελικά στην όλη υπόθεση υπάρχουν σκοπιμότητες εμπλοκής ακόμα και από συγκατηγορούμενους των αντιδημάρχων;

«Χ.Α.Α.: «Πυροβολούν» τις τράπεζες» (σελ. 3)
Σε «αποδιοπομπαίο τράγο» έχουν μετατραπεί οι τράπεζες στον απόηχο της υπαγωγής της Proton στο ΤΧΣ και των σεναρίων για μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα. Από την στιγμή που όλο και περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες φεύγουν καθημερινά  από τον κύκλο συναλλαγών του Χρηματιστηρίου , δεν μπορούμε να ελπίζουμε πως θα υπάρξει σύντομα αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των ελληνικών μετοχών. Αρκετοί διαχειριστές έχουν λάβει εντολή να συνεχίζουν να ρευστοποιούν σε κάθε ευκαιρία τραπεζικά κι όχι μόνο χαρτιά και να αποχωρήσουν από το ελληνικό ταμπλό. Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη στάση των «σορτάκηδων» που ακόμα και στα τρέχοντα επίπεδα δεν δείχνουν και τόσο μεγάλη διάθεση να καταγράψουν τα κέρδη τους.  Κι αυτή η παράμετρος παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του Χ.Α.

«Ο Παπανδρέου βλέπει υπουργούς και οι Βενιζελικοί ζυμώνονται…» (σελ. 4)
Μια περίεργη ατμόσφαιρα διαπιστώνει κανείς μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Τα πηγαδάκια που σχηματίζονται απαρτίζονται από 3-4 βουλευτές που τοποθετούνται στους λεγόμενους βενιζελικούς.  Κάποιοι συνδέουν όλα αυτά με τις δηλώσεις του Κ. Καρτάλη  στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ «…σε 6 μήνες, σε ένα χρόνο να αποφασιστεί η νέα πορεία της χώρας» Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός βλέπει υπουργούς με επίσημη δικαιολογία την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Ο πρωθυπουργός θέλει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής του.

«»Απούσα από τις εξελίξεις, δεν διαπραγματεύεται» (σελ. 6)
Δριμεία επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της συζήτησης για περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.  Δηλώσεις του κ. Μιχελάκη.

«Ουδείς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο» (σελ. 6)
Την εκτίμηση ότι παρά τις διαφωνίες βουλευτών με τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, τελικώς ουδείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα το  καταψηφίσει, λόγω του υψηλού διακυβεύματος, έκανε ο Δημ. Κρεμαστινός.

«Συστήθηκε ανεξάρτητη αρχή για την αναβάθμιση της ΕΡΤ» (σελ. 7)
Επιτροπή προσωπικοτήτων συγκροτείται με απόφαση του υπουργού επικρατείας Ηλία Μόσιαλου και έργο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των δημόσιων ΜΜΕ.

«Νέα κατάληψη στο Δημαρχείο Ευόσμου – Κορδελιού» (σελ. 10)
Υπό κατάληψη από εργαζομένους στο δήμο τελεί από χθες το δημαρχείο Ευόσμου – Κορδελιού. Αντιδρούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στο νέο μισθολόγιο και στις επαπειλούμενες μειώσεις μισθών.

«Ομαλά ο εφοδιασμός των καυσίμων στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 10)
Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους οδηγούς λόγω της κίνησης στα βενζινάδικα. Για μια ακόμη φορά επιτήδειοι άδραξαν την ευκαιρία ανεβάζοντας το λίτρο κατά 2-4 λεπτά σε σχέση με χθες.

«Διαμαρτυρία φοιτητών για τα πάσο» (σελ. 10)
Δεν είδαν «με καλό μάτι» την ιδιωτική πρωτοβουλία στην έκδοση των πάσο οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Σχεδιάζουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους και «παρεμβάσεις» σε καταστήματα της αλυσίδας «Γερμανός» που έχει αναλάβει την έκδοση.

«Εθνική συνεννόηση για τη νέα ΚΑΠ ζητά ο Σκανδαλίδης» (σελ. 14)
Η νέα ΚΑΠ είναι τεράστιας σημασίας και απαιτεί μεγάλη εθνική συνεννόηση, επισήμανε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση με την ΕΕ θα είναι σκληρή καθώς η οικονομική συγκυρία δεν ευνοεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *