Διαβάστε όλες τις κινητοποιήσεις της εβδομάδας

Νέοι κλάδοι μπήκαν στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα:

Σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας (09:00 – 11:00) προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, εξαίρεση της γραμματείας των δικαστηρίων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και τις 19 του μηνός, έπειτα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου, με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30 στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία ξεκινούν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τετάρτη σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11.00, ενώ εξήγγειλαν δύο 24ωρες απεργίες, στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες Δ.Ε.Κ.Ο. και στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε..

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε Ο.Λ.Π., Ο.Λ.Θ. και άλλες εισηγμένες Δ.Ε.Κ.Ο. οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Π.Ν.Ο. Γ. Χαλά, η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει μία ημέρα πριν από τη λήξη της απεργίας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η νέα 48ωρη.

Ακόμη, την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή εισηγήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Οι τελικές αποφάσεις για πραγματοποίηση ή μη της κινητοποίησης αναμένονται εντός της ημέρας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στην πραγματοποίηση πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την τριήμερη απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Όπως είναι ήδη γνωστό, κλειστές θα παραμείνουν την επόμενη εβδομάδα οι εφορίες και τα τελωνεία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. έχουν προγραμματίσει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι τελωνειακοί θα πραγματοποιήσουν τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23/10.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=396934&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *