Σύλλογος συμβασιούχων ιατρών ΙΚΑ Αττικής

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση ενός πολέμου που έχει ανοίξει η Κυβέρνηση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και με ιδιαίτερο μένος απέναντι στους γιατρούς.
Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που κατεδαφίζει εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες στο άρθρο 33 , 1α λέει επί λέξει «οι κενές, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καταργούνται».
Ταυτόχρονα οι επιταγές του μεσοπρόθεσμου και του νέου νόμου προβλέπουν η εφεδρεία να καθορίζεται μετά από αξιολόγηση των υπηρεσιών από «ελεγκτές» με βάση και τον αριθμό των οργανικών θέσεων και πόσοι «υπεράριθμοι» υπηρετούν.
Έλα όμως που στο ΙΚΑ οι περισσότερες από τις περίπου 8000 οργανικές θέσεις των γιατρών είναι κενές γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών είναι αορίστου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου εκτός οργανικών θέσεων!!
Οι γιατροί του ΙΚΑ τελικά δεν εξαιρούνται από την εφεδρεία, όπως αρχικά άφηναν να εννοηθεί.
Βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουμε τη δουλειά μας.
Άμεσα δε με την εφαρμογή του Νόμου οι περισσότεροι μόνιμοισυνάδελφοι μας θα απολυθούν. Αυτά σε συνδυασμό με τις απαξιωτικές αμοιβές που επιφυλλάσσει ο ΕΟΠΥΥ για όσους συμβληθούν κάνει την κατάσταση τραγική.
Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε συλλογικά και ενωτικά, να τους εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.
Ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει στις συσκέψεις όλων των γιατρών του ΙΚΑ της χώρας που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ώρες και μέρες με πρόταση για κινητοποιήσεις διαρκείας που θα συμπέσουν με τις κινητοποιήσεις σύσσωμου του ιατρικού κόσμου ενάντια στην ισοπέδωση του ΕΟΠΥΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *