Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τον ετήσιο απολογισμό του Υπ. Υγείας

11/10/20

Η φαρσοκωμωδία, με τις γνωστές επικοινωνιακές φιοριτούρες του Υπουργού Υγείας, που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνέντευξη τύπου, δεν μπορεί να καλύψει την τραγωδία που επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό οι πολιτικές κυβέρνησης – τρόικας.
Ο θλιβερός απολογισμός του κ. Λοβέρδου στην Υγεία – Πρόνοια περιλαμβάνει τη διάλυση του ΕΣΥ με συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κατάργηση κλινικών και κλινών, την εκχώρηση δημόσιων κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, την απόλυση εργαζομένων από τον ήδη υποστελεχωμένο χώρο της υγείας, την υποβάθμιση των παροχών πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω του ΕΟΠΥΥ, την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων για εξετάσεις και φάρμακα, την αποδιάρθρωση και εγκατάλειψη των προνοιακών δομών, τη συρρίκνωση των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και απεξάρτησης, ενώ σχεδιάζονται και τα επόμενα βήματα, όπως η παράδοση των διαγνωστικών εξετάσεων από τα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων στους ιδιώτες.
Ήδη, οι δραματικές επιπτώσεις από τις σαρωτικές περικοπές στον τομέα της υγείας-πρόνοιας και στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου είναι ορατές. Ο περιορισμός της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες έχει επιδεινώσει τους δείκτες υγείας των Ελλήνων, όπως καταγράφεται σε πρόσφατες διεθνείς μελέτες.

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=25389

Όσες διαψεύσεις και να κάνει ο κ. Λοβέρδος, θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που διέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και άνοιξε διάπλατα το δρόμο στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *