Λοβέρδος: Η Ελλάδα είχε και θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε πως τον τελευταίο χρόνο στο χώρο του φαρμάκου εξοικονομήθηκαν 150 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ και 750 εκατ. ευρώ από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, συμπληρώνοντας πως το 2012 αναμένεται να εξοικονομηθούν 1 δις ευρώ και το 2013 αλλα 2,5 δις ευρώ , προκειμένου να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα επίπεδα του 2004.

Αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την προμήθεια των νοσοκομειακών φαρμάκων, ο Α. Λοβέρδος τόνισε οτι στην πρώτη δημοπρασία , η εξοικονόμηση έφτασε το 85%, σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ δήλωσε ότι έχει ήδη, προκηρυχθεί δευτερος διαγωνισμός για 13 φαρμακευτικές ουσίες, προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου, ο υπουργός τα “έβαλε” με τις αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία και κοστολογούνται 2.000 ευρώ , ενώ οι γιατροί χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και τα υλικά τους, υπογραμμίζοντας πως: “Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν, γι’ αυτό, ήδη, έχουν αρχίσει να διερευνούν το θέμα οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας”.

Απατώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα θέματα που συζήτησε σήμερα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ” δεν κάναμε καμμία συζήτηση με αναφορά σε δημοσιονομικά μεγέθη” .

Σχολιάζοντας την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, αλλά και γενικότερα τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ο Α. Λοβέρδος τόνισε πως: ” δεν μπορώ να δεχτώ και να κατανοήσω την κατάληψη δημοσίων κτιρίων”, υπογραμμίζοντας πως ως στέλεχος κόμματος ή οργάνωσης δεν θα καταλάμβανε ποτέ ένα υπουργείο και εκτίμησε οτι είναι λάθος σ’ αυτές τις καταλήψεις να συμμετέχουν κόμματα και στελέχη τους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=317232

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *